LILLESAND: De folkevalgte i Lillesand var ikke enig med administrasjonen i å innføre parkeringsavgift i sentrum i løpet av 2014. I stedet er innstillingen fra formannskapet at man er positiv når et parkeringshus er realisert.

Innledningsvis var det imidlertid noe helt annet enn parkering som sto i sentrum. Ordfører Arne Thomassen (H) måtte forlate møtet for å rekke et sykehusmøte, men ville uansett vært inhabil på grunn av eierinteresser i sentrum. Dette fikk Leif Vagle (A) til å si at dette var en vanskelig og komplisert sak. På grunn av en ordfører som driver næringsvirksomhet, opplever man gang på gang at han blir inhabil.

— Dette er uheldig, mente Vagle.

Demokratisk valgt

Dette fikk Thomassens partifelle Einar Holmer-Hoven til å gripe ordet. Han var totalt uenig og sa det var i alles interesse å få med i politikken mennesker med ulik bakgrunn, enten det var næringsdrivende eller kommunalt ansatte.

— Thomassen er demokratisk valgt og svært populær. Jeg ser ikke alternativet og synes det er rart at dette tas opp her, sa han.

— Thomassen er valgt for at han skal styre byen. når han er inhabil i så mange viktige saker, er han ikke med og styrer, svarte Vagle.

Ingebjørg Ribe Rudihagen (KrF) syntes dette var utidig og pekte på at Thomassen er så god som han er nettopp fordi han erså engasjert på mange felt. Hege Marie Holthe (H) som satt med ordførerklubba i Thomassens fravær, sa: - Vi stopper debatten her! Som ordfører vil man uansett komme i slike situasjoner. Denne gang gjelder det sentrum, dette er et sidespor i forhold til den saken vi skal behandle, sa hun.

— Jeg ville sagt det samme om han var her, sa Vagle.

Endelig parkeringshus

Etter denne innledningen kunne man begynne å diskutere parkeringsavgift og parkeringshus. Arne Gulbrandsen i Frp gjorde det tidlig klart at han var totalt i mot avgift. Han fikk imidlertid bare støtte fra KrF. Etter et gruppemøte kom Høyre, Venstre og Arbeiderpartiet fram til et felles forslag. Dette går ut på at man er positiv til at det innføres avgift i Lillesand hvis et parkeringshus i sentrum er realisert. Kun Frp stemte imot.