KRISTIANSAND: - Alle aktive idrettsutøvere som representerer klubber i Kristiansand. Utøverne har søkt selv, og vedlagt anbefaling fra wwtrenere, styre eller forbund. Alt fra kretsnivå til norgesmestere.

Er det snakk om mye penger?

- De beste får opp mot 10.000 kroner. De siste årene er det delt ut 200.000 kroner i året.

Hvor mange søknader får dere inn?

- Rundt 40 — 50, men det varierer fra år til år. Opp gjennom har det vært de store idrettene, de som har tatt mange medaljer, som friidrett, orientering og svømming, som oftest har fått stipend. Det har vært flest til individuelle utøvere, men det er også gitt til lag. I fjor valgte vi å gi til trenere og ledere.

Hvordan foregår utdelingen?

- Det er 3 IDA ved KKG som har ansvar for selve arrangementet. Elevene står for underholdning og presentasjon av alle stipendmottakerne.

Men dette blir siste gang?

- Fra 1. mai overtar Cultiva, med atskillig større beløp. Våre penger er oppsparte midler samlet inn fra bingo, lotteri og spilleautomater gjennom flere år. Det er penger idrettsorganisasjoner ikke lenger får tilgang til. Vi håper og tror ordningen vil bli godt ivaretatt videre av Cultiva.

Hvordan er jobben i Idrettsrådet?

- Jeg trives godt. Den blir både en hobby og jobb. Har vært her i 17 år.

Har du drevet idrett selv?

- Svømming, fotball og friidrett. Mest svømming. I dag er jeg engasjert som trener i Vågsbygd Svømme og Livredningsklubb (VSLK).

Fritid utenom ved bassenget?

- Nå går nesten all fritid til svømming. En normal dag begynner med trening fra 06.15 til 07.45, så er det jobb fra 08.00 til 15:.5 og deretter ny trening fra 16.00 til 18.00. Er døtrene dine arvelig belastet?

- Ja, alle tre holder på med svømming. Den yngste er aktiv, de to eldste er trenere.

Du får reist en del?

- De fleste helger og ferier går med til konkurranser og treningsleire. Jeg liker spesielt treningssenteret Club La Santa på Lanzarote. Der har jeg vært 25 ganger. Dit er det greit å dra om vinteren, trene utendørs, og i lavsesongen blir det omtrent like billig som Danmark. Men behovet for utenbys treningssamlinger minsker nå med Aquarama som har svømme- basseng med internasjonale mål.