KRISTIANSAND: I morgentimene mandag, fra klokka 07 til rundt 09.30 var det solid kø på E 39 i østgående retning mot Kristiansand. På det heftigste sto køen fra Søgne. Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Johan Mjaaland, sier at han ikke er overrasket.

— Jeg har regnet med at trafikken vil gå tyngre noen dager nå i starten enn det gjorde før omleggingen. Slik var det også en-to dager da vi hadde en omlegging av Vågsbygdveien. Jeg kjørte gjennom hele anlegget i går, og mener veiene er godt merket og godt skiltet.

AVVENTER: Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Johan Mjaaland.

Frustrerte bilister

Lørdag åpnet Vågsbygdporten og i løpet av helgen meldte Fædrelandsvennen om en rekke fornøyde bilister som synes trafikkomleggingen hadde fungert godt. Mandag morgen er imidlertid situasjonen en annen. Flere innringere til Fædrelandsvennen uttrykte sin frustrasjon over at det gikk ekstra sent i morgenrushet.

— Bør de som nå kritiserer veivesenet for det motsatte heller gå i seg selv, Mjaaland?

— Jeg skal være den siste til å kritisere dem som sitter i kø for å kritisere oss. Vi vet at erfaring at uansett hvor godt en veiomlegging er forberedt, så vil det være utfordringer knyttet til den. Jeg skjønner folk som blir litt forvirret når de skal kjøre til venstre i Hannevika i stedet for rett fram som de er vant til.

Må evaluere

— Kommer dere til å vurdere noen tiltak, som manuell dirigering eller ny skilting, hvis køproblemet vedvarer?

— Det har jeg ingen kommentar til. Vi trenger to-tre dager før vi evaluerer situasjonen.

Prosjektleder for den nye Vågsbygdveien, Stig Berg-Thomassen, forteller at veivesenet har god kontroll på trafikken i Vågsbygdtunnelen via flere kameraer. Han tror trafikken vil flyte smidigere så fort bilistene blir mer vant til omleggingen.