KRISTIANSAND: Agder-politiet kalte inn til pressekonferanse klokken 18.00 i forbindelse med drapet på Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14).

De ble drept i skolegården utenfor Wilds Minne skole på Lund mandag. Store politistyrker har jaktet én eller flere gjerningsmenn, men foreløpig er ingen pågrepet.

Sjef for felles kriminalenhet, Terje Kaddeberg Skaar, opplyser til Fædrelandsvennen at politiet har sikret mobiltelefonene til de drepte.

– Vi har sikret mobiltelefonene til de avdøde, men vil ikke gå inn på detaljnivå hva vi har fått ut av dette, sier han.

Tok buss fra sentrum

– Vi har fortsatt ingen konkrete mistenkte i saken. Vi har fått mange tips fra publikum, det har vært stor pågang. Det er mulig at folk ikke har kommet i kontakt med politiet på grunn av pågangen. Vi har fått konkrete spor takket være tips fra publikum. En av de mest interessante er bevegelsene til Jakob Abdullahi Hassan før drapet fant sted. Vi vet at han har tatt buss fra Henrik Wergelands gate ca klokken 15.30, til nær åstedet. Bussturen tar rundt 10 minutter. Vi er veldig interesserte i å komme i kontakt med personer som har informasjon om hva han skulle, eventuelt hvem han skulle treffe, sier Skaar.

Kripos og kriminalteknikere fra Agder politidistrikt undersøker åstedet. Foto: Reidar Kollstad

– Vanskelig sted å undersøke

– Vi plasserer Jakob Abdullahi Hassan nær åstedet i nærheten av Marviksveien. Vi har sikker informasjon om hvor han gikk av bussen. Vi har flere teorier som vi jobber ut ifra. Den ene er undersøkelser rundt de avdøde. Det jobbes ut fra flere hypoteser. Er et vanskelig åsted å undersøke på grunn av trafikken som har vært der. Det er krevende å etterforske en slik sak hvor det er ukjent gjerningsmann, sier Skaar.

Han ønsket ikke å kommentere om drapsvåpenet er funnet. Skaar bekrefter at de fortsatt ikke vet om det dreier seg om én eller flere gjerningspersoner.

Skaar opplyser overfor Fædrelandsvennen at de har avhørt flere titalls personer i forbindelse med saken.

Avhørt over 60 vitner

– Vi har fått flere tips og avhørt over 60 vitner, i tillegg til å ha gjennomført en rundspørring. Det kommer inn informasjon som vi går etter og etterforsker videre. Informasjonen om at Jakob Abdullahi Hassan tok bussen er verifisert. Han gikk på bussen klokken 15.30, og gikk av 12 minutter senere, i nærheten av åstedet. Når vi nå går ut med denne informasjonen er det fordi vi ønsker informasjon fra publikum som kan ha sett ham. Vi har ingen konkrete mistenkte i saken, men mye informasjon som vi finner interessant og jobber videre med.

Tone (48) og Jakob (14) drept

De avdøde er 48 år gamle Tone Ilebekk og 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan. Ilebekk jobbet i Lund barnehage, og Hassan var elev ved Fiskå skole.

Det skal ikke ha vært noen relasjon mellom ofrene.

Dette har skjedd

Politiet fikk melding om knivstikking ved Wilds Minne skole på Lund klokka 16.10 mandag ettermiddag, og flere politipatruljer og ambulanser rykket ut til stedet. Politiet fikk bekreftet fra sykehuset rundt to timer senere at begge omkom av skadene.

Politiet har lett etter en eller flere gjerningspersoner siden mandag ettermiddag, og har flere ganger oppfordret publikum som kan vite noe om å ta kontakt. Området rundt skolen ble sperret av, og undersøkt av Kripos natt til tirsdag og utover dagen.

Blomster og lykter ble tirsdag ettermiddag satt ned ved Wilds Minne skole. Foto: NTB Scanpix

Skolegården ikke frigitt

Ifølge Kristiansand kommunes nettsider vil undervisningen ved Wilds Minne skole foregå andre steder enn på skolen onsdag.

Skolegården er ikke frigitt av politiet, og undervisningen vil foregå i gymsalen, Rosegården, Sør Arena og KIF-huset. Elever og foresatte holdes informert via sms.

Vågsbygd kirke holder i kveld åpent fra klokken 18.00 for elever og foresatte. Avdøde Jakob Abdullahi Hassan har også vært elev ved Vågsbygd, Sjøstrand og Møvig skole, og også foreldre og elever fra disse skolene er velkomne.

Terje Kaddeberg Skaar, sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt. Foto: Reidar Kollstad