KRISTIANSAND: – Nå har eieren fått tilbake bilnøkkelen sin og er superhappy, forteller Anja Christin Berglihn, markedssjef ved Gumpens Auto Vest.

I forbindelse med en sorteringsundersøkelse knyttet til innsamlet plastemballasje fra returpunkter i regionen, ble det funnet en nøkkelknippe med en bilnøkkel i plastavfallet mandag.

Ifølge Lars Pedersen, kommunikasjonsansvarlig hos Avfall Sør Husholdning, har en slik bilnøkkel en verdi på flere tusen kroner. Derfor ønsket Avfall Sør å spore opp eieren.

Etterlysning

Det er mulig å identifisere eiere av bilnøkler digitalt, hvis nøklene tilhører nyere bilmodeller.

– Denne nøkkelen var imidlertid for gammel, sier Berglihn.

Avfall Sør og Gumpens Auto postet en etterlysning på Facebook-sidene sine, som flere hundre delte. I tillegg skrev Fædrelandsvennen en sak om nøkkelen.

Eieren av dette nøkkelknippet er funnet. Foto: Avfall Sør

Møtte selv opp

Eieren dukket selv opp hos Gumpens Auto, en 70 år gammel mann fra Vennesla, og torsdag kunne han putte den berømte nøkkelen i lomma igjen.

Mannen hadde selv fanget opp etterlysningene.

– Det var jo gøy at han ble gjort oppmerksom på saken. Men vi vet ikke så mye om hvordan han mistet den og hvorfor den havnet i søpla, forteller markedssjefen.

– Dette er veldig gøy. Det er jo artig at vi klarte å fullføre oppdraget om å finne eieren, kommenterer Lars Pedersen hos Avfall Sør Husholdning.

Fædrelandsvennen var torsdag i kontakt med nøkkeleieren, men han ønsket ikke å si noe om saken.