KRISTIANSAND: — Det virker som om de som har de beste kompisene i kommunen, også er de som får mest støtte. Slikt har jeg lite sans for, sier Guy Jung, daglig leder i Kristiansand Turnforening (KTF).

Foreningen har søkt om støtte fra kommunen på til sammen 750.000 kroner. Dette skal gå til utstyr, som foreningen mener de er helt avhengige av til diverse norgesmesterskap og storarrangementet Landsturnstevnet (LTS), som de skal ha i 2009. Men selv om arrangementene totalt samler flere tusen deltakere, 4000 bare til LTS, ligger de ennå ikke an til å få en eneste krone.

Fått løfter

Nå frykter de for at hele arrangementet står i fare.

— Det er ikke mulig å arrangere Landsturnstevnet med utstyret vi har i dag, og hvis ikke vi får penger, må vi vurdere hva vi skal gjøre, sier Jung.

— Må ikke dere ta selvkritikk for at dere i for stor grad har basert dere på støtte fra kommunen?

— Vi tok det opp med kommunen, og da lå det under at vi måtte få dette til.

— Dere har altså fått løfter?

— Ja, kommunen har gitt oss løfter om støtte, men uten å gjennomføre. Derfor er vi skuffet over kommunen.

Det som fikk begeret til å flyte over var da han i forrige uke leste i Fædrelandsvennen at kommunen vurderer å oppgradere løpebanen på Stadion for tre millioner kroner.

— Vi har kjempet for å få ny turngrop i tre år, men for at vi skal få innfridd det, pålegger kommunen oss å betale halvparten av investeringen på 330.000 kroner. Da er det merkelig å lese at Stadion skal pusses opp for flere millioner, særlig når man tenker på hvor mange friidrettsutøvere det er i Kristiansand og hvor mange medlemmer vi har i Turnforeningen, sier den utflyttede luxembourgeren.

Forventer velvilje

Han mener også at kommunen bør vise velvilje ettersom Turnforeningen har drevet mye gratis markedsføring for Kristiansand gjennom arrangementer som Gymfestivalen, Kulturkarnevalet og LTS, som de nå holder på å planlegge.

— Dessuten legger deltakere på slike arrangementer igjen veldig mange penger i Kristiansand. Tenk bare på Landsturnstevnet med 4000 deltakere, de fleste i voksen alder. Det vil bli en gullgruve for byen, spår Jung.

Men i øyeblikket er han mest av alt oppgitt over Kristiansand kommune.

— Jeg er skuffet over hele prosessen. Når vi ser at friidretten og Start får millioner, er det bittert å registrere at vi bare har blitt tilgodesett med knapper og glansbilder siden vi fikk ny turnhall for 20 år siden, sier Guy Jung.

FAKTA

Kristiansands Turnforening

Stiftet: 17. oktober 1858

Formann: Thor Olsen

Medlemmer: Cirka 2000

Tilbud: Gymnastikk og turn