MANDAL: — Jeg har sjekket i Guiness rekordbok uten å finne noe som helst om krabbeteiner. Derfor vet jeg ingenting om kriteriene for å sette verdensrekord, men vi er innstilt på å søke om rekorden, sier Atle Homme.

Teina er 72 kubikkmeter.

Skalldyradmiralen var godt fornøyd med paraden gjennom byen, som innledet den 20. festivalen. Admiralen kunne smile bredt etter å ha hatt en hektisk dag.

— Det er herlig å oppleve at vi endelig er i gang, og se at alt går som smurt. Meteorologene har lovet oss sol hele helgen, men vi er et lite hakk skeptisk, siden Mandal aldri har fått regnet de spådde tidligere i uken, sier Atle Homme, som nesten syntes det begynte å bli for hett.

Paraden, med Blomdalen Jentekorps i spissen, var barnas tog, der MK-trøyene var sterkt representert. Mest svettet Rita Skoge, som leder Handel i sentrum. Hun dro båten som hadde det beste kostymeinnslaget. Kostymene var laget av Silje Pedersen, mens Anita Velle hadde laget sola som Skoge hadde utstyrt seg med.

Ordfører Åse Lill Kimestad sto for den offisielle åpningen, og lovet at hun skulle holde ut på festivalen hele helgen.

— Jeg gleder meg til festivalen hvert år, sa Kimestad, og er sikker på at årets festival vil være med på å bedre Mandals omdømme.

Søstrene Enny og Helene Stulien Lauen var først på scenen med sitt sangshow. Deretter fulgte innslagene slag i slag.

I dag er det kulturjippo i Arresten, båtmesse, barnas kokkeskole og freestyleshow i Bryggegata. Freestylerne hadde fått banen klar tidlig i går, og samlet mange tilskuere til sine sprett ute i Mandalselva. Deretter følger konsert i kirken, ballett, Zydeco Supply, Tone Damli Aaberge, nytt freestyleshow, Jørn Hoel og nattåpne butikker.

Politiet i Agder melder om rolige forhold på festivalen natt til fredag.