Foto: fvn.no

ARENDAL: Grytidlig torsdag morgen stanset politiet britene på E 18 ved Lillesand. Da hadde de satt kursen mot Østlandet med et tjuetalls campingvogner, biler, varebiler og lastebiler. En av lastebilene ble beslaglagt av politiet, fordi den ikke var lovlig innført i Norge.

— De fikk muligheten til å ta med seg bilen på henger, men den kan ikke kjøre på norske veier uten gyldig forsikring. Den hadde også en del feil og mangler, sier vaktleder Asbjørn Olsen ved Arendal politistasjon til fvn.no.

Så oppsatt på å komme seg ut av Agder var britene, at de valgte å etterlate lastebilen og kjøre videre østover på E 18. Fem skiltsett

— Ved 06.30 tiden i dag tidlig kom det en klage fra beboere ved Harebakken kjøpesenter. En bilkortesje med et tosifret antall biler sperret veien for andre bilister, og nektet å flytte seg, sier vaktleder Asbjørn Olsen ved Arendal politistasjon til fvn.no.

Steinleggerne har den siste uken holdt til på Roligheden camping, der fvn.no blant annet fant den avskiltede lastebilen fra en politiaksjon mot britene forrige torsdag.

Bilen ble avskiltet igjen fredag da den hadde skilter av papp. Fredag ettermiddag ble den påsatt dagskilter fra biltilsynet, men ble flyttet ulovlig i helgen. Ved kontroll i Lillesand hadde den nye, britiske skilter påskrudd.

Da britene igjen kjørte ut på E 18 fra Myra etter at politiet hadde sluppet dem videre ved 11-tiden i dag, hadde de skrudd skiltsett nummer fem på den hvite Ivecoen med gult lasteplan. Bilen er ikke fortollet inn som nyttekjøretøy da steinleggerne kom med ferje til Stavanger for en stund tilbake, og den kan ikke benyttes til næringsvirksomhet.

Til Tyskland - De hevdet at de skulle videre til Tyskland gjennom Sverige, og påsto at de kun hadde penger nok til mat, sier Olsen.

Da britene ble ilagt en bot på 6000 kroner for brudd på veitrafikkloven og kjøretøyforskriftene, bladde de resolutt opp.

— De kom en seks-syv svært aggressive og hissige personer hit på politistasjonen for å gjøre opp for seg, og språket de brukte egner seg ikke på trykk, forteller vaktlederen.

Han oppfordrer publikum på det sterkeste til å slutte å kjøpe tjenester fra britene.

— De er ikke fagarbeidere, de utfører slett jobb, oppfører seg truende og opptrer kynisk. De er kun her for å svindle nordmenn for penger. Den eneste måten å bli kvitt problemet på, er jo om folk nå i samlet flokk sier nei når britene kommer på døra.