GRIMSTAD: De fem personene om bord i den 20 fots fritidsbåten fikk problemer utenfor Gråholmen like før klokken 17.30. Etter at båten begynte å ta inn vann og synke, havnet alle fem i sjøen.

Tjøme Radio fanget opp en melding om forliset, og kontaktet Hovedredningssentralen som igjen kontaktet politiet.

Ble plukket opp

— Da var allerede de fem personene plukket opp av en annen fritidsbåt som var i nærheten. De ble brakt inn til Grimstad, opplyser operasjonsleder Bjarne Bakken ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ved Oddensenteret tok både politi og ambulanse imot dem. En av personene ble brakt til legevakt etter at han hadde fått en fiskekrok i den ene tåen. De fire andre var uskadet.

— En lokal fisker fant båten kort tid etter. Den lå da med baugen bare såvidt over vannflaten. Fiskeren dro båten til land, sier Bakken, som foreløpig ikke vet årsaken til at båten tok inn vann.

— Det kan ha vært en hekksjø. Personene om bord har forklart at de ikke merket noe før bunnen forsvant under dem, sier han.

- Én stor helt

Fire av personene var britiske statsborgere.

— Det var en norsk person som hadde med seg fire engelske arbeidskamerater på tur, sier Bakken.

Hovedredningssentralen på Sola behøvde ikke å gjøre noe annet enn å kontrollere situasjonen.

— Den store helten er vedkommende som plukket de fem opp fra vannet. Vi hadde kontakt med vedkommende, som var like i nærheten. Vi behøvde aldri å initiere en redningsaksjon, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Hans Christensen, til fvn.no.

TIL LEGEVAKTEN: En av personene ble kjørt til legevakten etter å ha fått en fiskekrok i beinet. Foto: Morten Boswarva