KRISTIANSAND: Det er Riksadvokaten som onsdag har tatt ut tiltalen for forsettlig drap. Den øverste påtalemyndighet fant dermed ikke bevis for å tiltale 27-åringen for overlagt drap, slik siktelsen var.

— Han er tiltalt for drap under særdeles skjerpede omstendigheter. Tiltalen har samme strafferamme som overlagt drap, sier førstestatsadvokat Erik Erland Holmen til fvn.no.

Vil ha forvaring

Laursens ekskjæreste ble forelagt tiltalen onsdag ettermiddag.

— I tiltalen tas det forbehold om at han skal dømmes til 16 års forvaring, med en minstetid på ti år, sier Holmen.

Kristiansanderen var i utgangspunktet siktet for forsettlig drap. I fengslingsmøtet fredag kom det fram at politiet hadde utvidet siktelsen til overlagt drap, fordi politiet mente 27-åringen hadde anledning og tid nok til å stoppe volden mot Laursen før resultatet ble fatalt.

12 knivstikk

27-åringen trosset besøksforbudet og oppsøkte Elin Laursen i hennes hjem på Nodeland fredag 30. mars i år. Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder, påførte han henne minst 12 knivstikk i ansiktet, halsen, ørene og hendene. Den 23 år gamle kvinnen døde som følge av blodtap og av blødninger i hjernen.

Ekskjæresten har erkjent de faktiske forholdene, men nekter straffskyld.

Laursen hadde fått voldsalarm etter at 27-åringen to ganger tidligere hadde slått henne i ansiktet med flat hånd. Hun utløste voldsalarmen, men politiet rakk ikke fram i tide. I stedet ble dødskampen overhørt av polititjenestemenn ved Agder politidistrikts operasjonssentral.

Også tiltalt for vold

Tiltalen omfatter begge voldstilfellene, samt et brudd på besøksforbudet i slutten av januar.

Straffesaken mot 27-åringen kommer opp for Kristiansand tingrett i løpet av høsten. Politiets lydlogg fra de dramatiske minuttene da Laursen kjempet for livet blir da et sentralt bevis.

— Saken vil bli prioritert med berammelse siden han sitter varetektsfengslet, sier Holmen.