VENNESLA: Innbruddsalarmen gikk på Euronics i Torsbyvegen klokken 02.30 natt til tirsdag.

— Det er stjålet mp3-spillere, telefoner, også har de vært på kassapparatet og fått ut noe vekslepenger derfra, sier John Tomas Homme, politioverbetjent ved Vennesla lensmannskontor

Innbruddstyvene kom seg unna, og er fortsatt på frifot. Homme anslår at de fikk med seg varer for en del tusen kroner.

Politiet har i løpet av dagen søkt etter tekniske funn både i butikken og i nærområdet. I tillegg har de sett gjennom overvåkningsvideoen fra butikken.

— Den har gitt oss visse indisier som vi kan jobbe videre med, men ikke noen gode spor, forteller Homme.

Det har den siste tiden vært mange innbrudd på elektronikk forretninger, ikke bare på Sørlandet, men i landet forøvrig også. Homme vil ikke utelukke at det er profesjonelle bander som er på ferde.

— Vi må holde alle teorier åpne, men det er nok ulike typer gjerningsmenn. Fremgangsmåten ved innbruddene varierer, sier han.

Homme oppfordrer nå elektronikk forretninger til å sikre seg best mulig mot innbrudd.

— Jeg vil anbefale dem å passe på at de har alarmer, videovervåkning, og ikke minst at de sikrer selve bygget, for eksempel med å sette opp gitter sånn at biler ikke kan komme inn i butikken, sier han.

Det er ikke lenge siden samme butikk ble utsatt for innbrudd. For under to uker siden, natt til torsdag 29. november, stakk tyver av med blant annet kamera, pcer og mobiltelefoner .

Også i oktober i fjor var det innbrudd i butikken. Da brukte tyvene en bil som rambukk, og rygget inn gjennom vinduet . Varer for omkring 200.000 ble stjålet.