MANDAL: — Det var mannen på nabotomta som gikk berserk. Han kastet stein og truet deretter med en planke. Den tok vi fra ham og jobbet videre, forteller Roar Bakken.

Geir Kåre Thorsland, som leder jobben for Norsk Gjenvinning på Gismerøya, har meldt mannen til politiet. Thorsland sier at både han og mannskapet hans fikk drapstrusler. Dessuten ble det satt opp en gravemaskin i et forsøk på å sperre veien fram til tomta.

Truet med å sprenge bilen i lufta

— Firmaet vårt har leid ei tomt av havnevesenet. Tomta måtte planeres fordi vi skal sette opp en binge for å ta imot flis fra Elkem i Kristiansand og sende den videre med båt. Da vi kom lå det utstyr over hele den tre mål store tomta. Vi kontaktet havnevesenet og fikk beskjed om at et firma hadde leid et mål. Vi bad firmaet fjerne utstyret sitt fra arealet vi skulle bruke, men ingenting skjedde. Derfor satte vi i gang, men uten å røre noe som helst av verken utstyret eller stein. Når vi fortsetter i neste uke, er vi bare nødt til å ha ryddet vårt areal. Det er beklagelig å komme uforskyldt opp i en konflikt. Havnefogden burde ordnet opp før vi kom, sier Geir Kåre Thorsland, som opplevde både drapstrusler og trusler om at bilen skulle sprenges i lufta.

Havnefogd Stein Inge Dahn sier at han ikke vil anmelde truslene mot ham. Han har ikke fått truslene direkte, men overbrakt av andre.

— Mannen driver en verdifull næringsvirksomhet i kommunen. Jeg mener kommunen har plikt til å hjelpe ham og finne en løsning. Han har bredt seg ut over et større område enn han leier, men hittil har vi ikke gjort noe aktivt, sier Dahn.

- Angrer ikke

Mannen som kastet steinen og truet med planken, sier han ikke angrer.

— Det svartnet rett og slett for meg. Næringsvirksomheten min er langt på vei lagt i grus. Steinen som lå for at vi kan fortøye for å laste og losse, var skjøvet på sjøen. Jeg har brukt ei tykk bunke med tusenlapper for å legge til rette, men nå er det så håpløst at vi ikke kan arbeide ut fra Gismerøya. I mange år har jeg forsøkt å få tomt på øya fordi firmaet driver med sjørettet virksomhet. Jeg mener at jeg tre ganger har fått løfte om tomt, men ingen husker å ha lovt noe som helst. Det har gått så langt at jeg er kommet ut av balanse. I går kontaktet jeg advokat for å vurdere søksmål etter ødeleggelsene. Jeg har rett til å være på arealet jeg har leid, sier han.

Politiet etterforsket saken onsdag og kontaktet flere av de impliserte, men det var ingen som kunne kommentere saken ved politikammeret i går på grunn av kurs.