ARENDAL: På E 18 ved Harebakken forsøkte den jagede motorsyklisten å riste av seg politiet, ved å vrenge av veien mot Torsbudalen på RV 420. Han var tydelig godt lokalkjent i området, og politiet hadde sin fulle hyre med å henge på.

— Vi jakter på en mc-fører som kjører en motorsykkel med stjålne skilter, bekrefter operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no klokken 21:40 onsdag kveld.

En liten stund senere kan han bekrefte at motorsyklisten er blitt tatt, og at det er snakk om en 28 år gammel mann fra Aust-Agder. Motorsykkelen er i tillegg stjålet. Politiet klarte å avskjære ham en kilometer øst for 60-sonen på Brekka.

— Det må ha gått unna?

— Ja, men vi har flinke folk, så dette gikk greit, sier Solås.

Forsøkte å gjemme seg

Mannen hoppet av sykkelen og forsøkte å gjemme seg, men ble raskt pågrepet av patruljen.

Da hadde politiet ligget på hjul en halvtimes tid i tildels høye hastigheter, satt opp to sperringer og rykket ut med en up-bil og et par biler fra Arendalspolitiet.

— Ja, vi forsøkte å sette opp en sperring, men han kom seg kjapt rundt og fikk snudd, sier Solås. Han forteller at de også hadde fått inn en hastighetsmåling på mc-en. Det var ikke snakk om noen søndagstur.

Stakk fra UP-patrulje

28-åringen, som kjørte en cross-sykkel, stakk av da han ble påtruffet av en up-patrulje ved Myra på E 18, nord for Arendal.

Politiet hang på lenge, men mistet visuell kontakt med råkjøreren da han maktet å komme seg tilbake igjen på E 18. En stund senere fikk politiet igjen kontakt med mc-føreren, som holdt veddeløpsfart, og jakten fortsatte mot Goderstad og forbi Eydehavn-avkjøringen.

Politisperring

Det ble satt opp en politisperring ved Fiane. Men den snarrådige mc-rytteren klarte å snu da han oppdaget den uniformerte politibilen, og tok kort tid etter av opp mot Voie.

— En kilometer øst for 60-sonen på Brekka, ved Dalbu, ble han pågrepet av politiet like over klokken 22, sier operasjonsleder Solås til fvn.no.

Den 28 år gamle mannen ble brakt inn til avhør, og vil trolig bli siktet for narkotikabesittelse, hastighetsoverskridelse, dokumentfalsk og forsøk på å unndra seg kontroll.