Helene Hæg (16) ligger fortsatt i koma på Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Tore-Andrè Baardsen

KRISTIANSAND: — Han har erkjent straffskyld for de faktiske forhold i henhold til den foreløpige siktelsen. Det vil si at han har erkjent å ha kjørt motorsykkelen, at han hadde drukket før kjøringen og at han har stukket av fra åstedet, sier politiførstebetjent Einar Skarpeid ved Randesund politistasjon til fvn.no.

28-åringen ble løslatt etter avhørene, og har ennå ikke fått oppnevnt noen advokat.

En endelig siktelse vil neppe bli klar før om et par uker. Årsaken er at politiet venter på resultatet av den rutinemessige blodprøven som ble tatt for å sjekke alkoholnivået i blodet hans. Dessuten er det fortsatt et par uklare momenter rundt hva som har faktisk skjedd.

— Vi vet ennå ikke sikkert nøyaktig hva som skjedde under ulykken, utover at de kjørte i autovernet og at motorsykkelen veltet. Vi har et vitne som skal ha sett motorsykkelen før ulykken, og som kan si noe om det har vært holdt høy hastighet. Dette vitnet skal avhøres fredag, sier Skarpeid.

Ingen har sett selve ulykken. Men i følge politiet har ikke jenta ha hatt hjelm på.

Men det som per i dag er klart er at 28-åringen tilfeldig traff på Hæg på Hånes, og tilbød å kjøre henne til Kongshavn i Randesund. Hvorfor han skulle kjøre henne dit, har ikke politiet fått noen forklaring på.

Det er imidlertid et faktum at han stakk av fra åstedet, og senere ble funnet av politiet under en pressenning i en bil. Han hadde ikke meldt fra om ulykken. Det var det tilfeldig forbipasserende som gjorde.

Skarpeid sier at siktede har vært domfelt og i kontakt med politiet i forbindelse med andre forhold, men vil ikke gå i detalj om hva det er.

— Når vi er ferdige med vitneavhørene, og har fått resultatet av blodprøven, vil en jurist få ansvaret for å vurdere hva slags tiltale som skal tas ut, sier Skarpeid.