STAVANGER: Etter en lang dag på befaring med Gulating lagmannsrett, stilte den påståtte hovedmannen bak NOKAS-ranet, David Toska, villig opp for å la seg fotografere utenfor ranernes gjemmested.

«Farlig» hus

Da alle deltakerne under ankebehandlingen i NOKAS til slutt skulle inn i huset til Dan Pettersen i Nedre Dalgate 41 i Stavanger sentrum, måtte de deles inn i grupper. En av grunnene var at huset er lite, en annen at råte og dårlig vedlikehold hadde gjort bygningen utrygg.

– Vær litt forsiktige så vi ikke får noen «arbeidsuhell» underveis, anmodet statsadvokat Tor Christian Carlsen deltakerne om.

Toska var blant de første som kom inn. Av den grunn ble han etter befaringen stående lenge ute på fortauet og snakke med forsvarerne mens de øvrige sjekket huset. I den fra før trange gaten, hadde politiet sperret av hele kjørebanen og kun overlatt det ene fortauet til forbipasserende og presse.

Nysgjerrige

Mange nysgjerrige, spesielt skoleungdommer hadde samlet seg for å se på. Mange kameraer og mobiltelefoner for kom fram å forevige synet av en Stavangers mest kjent menn.

– Se, der er han. Toska og gjengen. Skynd deg – ta et bilde med mobilen, sa en av ungdommene.

Med et skjevt smil stilte Toska opp for hobbyfotografene som stimlet seg sammen med journalistene og politifolkene som holdt vakt. Tidligere på dagen hadde retten vært på befaring på Domkirkeplassen hvor blant andre Kjell Alrich Schumann hadde forklart om skuddvekslingen med politiet og drapet på Arne Sigve Klungland.