FARSUND LISTER TINGRETT— Jeg var en stor jævel, forklarte den tiltalte mannen fra Vest-Agder og erklærte seg skyldig på alle de grove tiltalepunktene da han forklarte seg for retten i går. ET UTALL GANGER.

Et utall ganger fra 1986 til 2006 slo han samboeren i ansiktet med knyttet neve, tok kvelertak og voldtok henne. I 20 år levde samboeren i konstant redsel og frykt for slag og voldtekter, dersom hun ikke frivillig ga ham sex. Kombinasjonen av et enormt sexbehov og sykelig sjalusi utløste ifølge tiltalte de mange voldsepisodene mot samboeren. Frykter DØden.

Voldsepisodene startet like etter at de to var blitt sammen på 80-tallet, og han skulle hente henne på videregående skole. - Jeg kom fem minutter for sent, og fikk et slag med knyttet hånd rett i ansiktet, forklarte den sterkt pregede jenta for retten. I vilt raseri kjørte han så av sted til et avsidesliggende grustak hvor han rev av henne klærne og voldtok henne i passasjersetet. Slike episoder på det øde stedet skjedde 15-20 ganger i løpet av disse årene.- Jeg var ofte redd for å bli drept, forklarte kvinnen mens tiltalte skyldte på sykelig sjalu og sexbehov. LEVDE SOM EN ROBOT.

Mannen i 40-årene erkjente å ha voldtatt svært mange ganger, men mente raseriet hans gjorde at antallet var visket bort. Voldtektene skjedde i huset, i bilen og i garasjen.- Jeg levde som en robot, og visste hver gang hva som ville skje dersom han ikke fikk sex. Han ble hissig, etter hvert rasende og tiltvang seg sex gjennom vold, forklarte hun.Retten ville vite hvorfor hun ikke brøt ut av samboerforholdet på et tidligere tidspunkt- Jeg hadde ingen venner, og verken foreldre eller hans foreldre så ut til å bry seg om hva som skjedde. Hun ante ikke hvor hun skulle søke hjelp, og var redd for at hans ord ville veie sterkere enn hennes i møte med det offentlige.Først i fjor høst kom hun seg unna den tyranniserende samboeren, og kom seg til politiet med blåmerker og bloduttredelser etter en ny voldtekt.Tekst: Roar Greipslandroar.greipsland@fvn.no - 38113000