LILLESAND: Den grove volden ble begått natt til søndag 27. august i fjor, etter at de to ektefellene hadde vært på fest sammen.

Under festen drakk den 30 år gamle lillesandsmannen store mengder alkohol og røykte hasj mens kona oppholdt seg på kjøkkenet og lagde mat. Han skal ha oppført seg voldsomt allerede før han kom hjem til kona etter å ha vært på et utested i Lillesand.

Slo med barna i huset Han skal ifølge konas rettsforklaring ha kommet hjem rett etterpå og uprovosert ha slått henne to ganger i ansiktet mens hun satt og spiste på kjøkkenet. Hun rømmer huset og prøver å tilkalle hjelp, og da drar ektemannen fra stedet igjen. Han kommer likevel rakst tilbake og går igjen løs på kona mens hun prøver å trøste deres to barn. Denne gangen skal 30-åringen både ha dunket hodet hennes mot veggen, sparket henne gjentatte ganger mot kroppen, bitt henne i kinnet og truet med å drepe henne.

Kvinnen fikk barna til å rømme fra huset, og foreldrene hennes tilkaller politiet etter at de har snakket med barna. Politiet måtte bruke pepperspray for å få pågrepet 30-åringen, som fortsatt var uregjerlig og motsatte seg pågripelse.

Kunne blitt alvorlig skadet Kvinnen ble påført mange blåmerker, kraftige hevelser og kutt under overfallet, og retten finner den grove volden straffeskjerpende, da den kunne fått mye mer alvorlige konsekvenser for henne. Hun har også forklart at hun var overbevist om at mannen ville drepe henne.

Den 30 år gamle lillesandsmannen hevder selv at han var " bevisstløs " som følge av all alkoholen han hadde drukket, og husker ingenting fra hendelsen. Dette finner ikke retten formildende, da rusen var selvpåført. 30-åringen har i ettertid erkjent straffeskyld i retten, og synes å forstå at han har utsatt kona for vold, på tross av at han ikke husker hva som skjedde.

Mannen er ikke tidligere straffedømt.