KRISTIANSAND: — Været? Er det noe i veien med været? Klage? Nei, hvorfor det? I Bergen kan det regne sånn som dette i fire måneder, sier bergenser og fotballkommentator Davy Wathne.

Han og familien har lånt hytte på Flekkerøy av en kompis, og Wathne nekter å la ferien bli ødelagt av vannet.

— Du må bare innrette livet litt annerledes når det regner. Du kan fiske, spise boller, gå og handle på butikken, gå på Fløy-kamp og se tv. Og så fyrer vi med trekull og får en fin lunk i ovnen. Vi koser oss masse, sier Wathne.

Fædrelandsvennen treffer ham i butikken på Flekkerøy, der han tipper resultatet på helgens fotballkamper. Denne lørdagen er det Fløy-kamp og lørdagskryss som står på programmet.

— Blir du aldri værsyk?

— Nei! Regn har aldri skadet mennesker. Bortsett fra når det blir flom og sånn da. Det er jo trist. Og det er jo dumt for bøndene at bærene råtner. Men for meg er det ikke noe problem. Blir du syk av dette, har du ikke mange andre problemer, mener han.

Idet Wathne kommer ut på parkeringsplassen utenfor Spar, har det nesten sluttet å regne.

— Haha, jeg har jo en bil som en bergenser aldri skulle hatt, ler han, og peker på en svart og regntung kabriolet.

— Skal jeg ta av taket? Jeg kan ta av taket. Nå tror folk her jeg er sinnssyk. Men sånn har jeg altså kjørt i Bergen siden pinse. Det går fint her også. Det er ikke noe i veien med sørlandssommer, utbryter han, før han suser av gårde til hytta si - i åpen kabriolet.