KRISTIANSAND: — Dette er som Davids kamp mot Goliat. Goliat er Avinor, og vi er bitte små og uerfarne, sier Anne Danielsen i Hamre vel.

De har tatt opp kampen med Goliat om hvor veien til Kjevik skal gå på Hamresanden. De kjemper også for at stranden ikke skal bli ødelagt .

  • Flyene forstyrrer oss ikke noe særlig. Dem hører vi hare et halvt minutt når de lander og tar av. Biltrafikken er derimot død og fordervelse, og støyer hele tiden, sier Danielsen. Hun er media- og markedsansvarlig i veiutvalget til velforeningen.

Aksjonslista

Det er ikke småtteri den lille aksjonsgruppa i velforeningen har satt seg fore å klare:

Få veien til Kjevik bort fra Hamresanden.

Få gjennom miljøtunnel under rullebanen.

Forhindre at sandstranda på Hamresanden blir fylt med stein.

Skaffe til veie 300-400 millioner til tunnel gjennom Moneheia.

Anne Danielsen synes det er moro å jobbe for saken.

— Fordi jeg ser at det nytter. Jeg ser at politikerne får hakeslepp når vi informerer dem, og jeg ser at de gjør positive vedtak etter at vi har påvirket dem. Vi i veigruppa føler vi gjør en jobb som er viktig. Det er kjempetungt, men det er moro for det! sier hun, og anbefaler andre boligområder til å slåss for sine interesser.

- Ikke vent

— Problemet er at mange våkner for sent. En sånn kamp kan ta årevis, så folk må ikke vente med å ta affære. Ingen sak er for stor og for vanskelig til at en velforening kan gjøre noe med den. Vår erfaring er at det nytter. Uten kampen vår hadde vi fått et helt annet, og ufattelig mye dårligere resultat, sier Danielsen.

Hun ser det som en samfunnsplikt å engasjere seg.

— For staten og myndighetene tenker bare på bunnlinja. Vi tenker mer menneskelig, i et større samfunnsregnskap. Det gjør det mulig å få bedre løsninger, mener hun.

Over ferien skal veigruppa til Hamre vel legge strategien for kampen videre; for lobbyvirksomhet mot Stortinget og andre steder der beslutninger tas.

  • Skal vi komme noen vei, vet vi at vi må jobbe hardt. Avinor har så ufattelig stor innflytelse på mange fronter, som vi ikke har, sier Anne Danielsen.

NB! Dette er kun et utdrag fra magasinartikkelen "Kampen mot Avinor"

Les hele artikkelen i Fædrelandsvennens helgebilag God Helg .