MANDAL: — Det er været som er for fint. Hadde jeg ikke sittet i komiteen, tror jeg at jeg også ville valgt å være på sjøen i dag, mener Svein Sørensen, en av de mest markante motstanderne av ny gangbro over Mandalselva.

Fra 11-tiden i formiddag holdt han sammen med flere likesinnede en stille protest mot Mandal kommunes forslag om å lage ny gangbro mellom sentrum og Malmø. Hensikten med broen er å løse parkeringsproblemer på Malmø når det nye kulturhuset skal stå ferdig i 2010. Samt å øke tilgjengeligheten til det nye kulturhuset.

Vil markere motstand - Vi har ingen roperter, demonstrasjon eller har tenkt å lage noe bråk. Men vi har behov for å markere vår motstand mot dette fullstendige vanvidd. Denne kommunen har en haug med hull de kan putte de 15-20 millionene en bro vil koste, uansett hvor de henter disse midlene fra, mener Sørensen.

Han mener det siste forslaget om vippebro, styrt fra parkeringsselskapets kontorer, viser ren desperasjon fra brotilhengernes side.

— Om man får vippebro vil fremdeles det lille havnebassenget vi har i Mandal bli ødelagt. Det er på tida at disse brotilhengerne stikker hodet i elva og får opp øynene for hva de er i ferd med å gjøre. De må snart innse at Mandalselva er selve grunnlaget for byens eksistens, og at det er en kulturhistorisk verdi som vil gå tapt ved å lage en slik bro, fortsetter Sørensen.

Livlig diskusjon Til tross for at mange valgte å bli i skjærgården denne nydelige dagen, gikk diskusjonen livlig langs bryggekanten i sentrum der noen hundre mennesker stoppet opp i løpet av lørdagen. De aller fleste mot en ny gangbro. Men en og annen gikk forbi uten å signere for protestantene.

— En bro over elva vil inkludere begge sidene av byen i kultursatsingen som nå kommer. Jeg har helt siden dette forslaget kom på banen sett fram til å stå på den nye gangbroen å se sola gå ned. For et vidunderlig synd det vil bli, mener kulturpersonligheten Morten Ericsson. Han er glad mandalittene endelig har sett verdien i et levende kulturliv, og ønsker den nye gangbroen velkommen for å bedre tilgjengeligheten til kulturhuset.