KRISTIANSAND: — Vær og vind er helt avgjørende, men vi satser på å gjennomføre turen på omtrent ett døgn. Den raskeste turen er på 22 timer, og vi hadde planer om å slå den rekorden, sier Tønnesen om ferden fra Kristiansand til Hanstholm i Danmark.

For det skulle egentlig vært en fjerdemann med i båten over til Danmark.

— Han ene kyllingen trakk seg. Det blir atskillig tøffere med bare tre mann, men hvis vinden er med oss så kan vi ta rekorden, gliser Tønnesen.

- Fyrt meg opp

— Hvorfor gjør dere dette?

— Det er litt for å teste oss selv, men også for å slippe maset til dem som har gjennomført turen før oss. Flere medlemmer i Kristiansand Roklubb lar oss aldri glemme at de har rodd over, og de har fyrt meg opp skikkelig og spurt om jeg skal gjøre det snart, forteller Tønnesen, som er den eneste av de tre som er aktiv roer.

— Vi kan ikke skryte oss på det. Men vi rodde Oslo-Kristiansand i fjor, og har hatt én langtur i året i seks år, så vi har litt erfaring med dette. Nå er det egentlig bare å få gjennomført turen over Skagerrak, sier Jakobsen.

Tønnesen er ikke bekymret over kompisenes manglende erfaring fra roermiljøet.

— Begge to trener mye, og er i fysisk aktivitet hele tiden. De er i form, det er de, smiler han.

Utfordringer i kø

Og for en tur det blir. I løpet av døgnet de er om bord i båten, vil de stå overfor mange utfordringer.

— Det blir en psykisk prøve å ro over til Hanstholm. Vi får nok mange vannblemmer, senebetennelse i armene, og blir helt sikkert veldig stive i ryggen. Men vi tror dette skal gå veldig greit. Det blir nok tøft i starten og på slutten, men vi gleder oss veldig til soloppgangen og solnedgangen. Og så blir det godt å komme i land i Danmark, forklarer trioen.

— Vi er sponset av Master Ferries, så vi får en gratis tur opp igjen, det skal bli deilig, fortsetter Tønnesen.

Mye mat

Med seg på turen over har de med seg mer enn nok mat, blant annet tre brød til hver, og 35 liter vann til hver. Det blir utrolig viktig å spise og drikke nok på den lange turen.

— Det er to som ror til enhver tid, og én som slapper av. Vi tar også mange pauser, og drikker omtrent én liten vann i timen, sier Tønnesen.

Båten de reiser over med, Star Altantic 2, har vært over Atlanterhavet tre ganger, og tre ganger over til Danmark. Man får bare håpe at det går like bra med trioen fra Kristiansand.

— Vi har bare vært ute med båten én tur, det var på onsdag. Men alt går helt sikkert bra, sier Tønnesen.