MANDAL: Politiet hadde få spor å gå etter i kjølvannet av julenattens innbruddsraid i Mandal, der det totalt er konstatert innbrudd i fire boliger.

Det er pågrepet en 17 år gammel gutt i Mandal ved 15.00-tiden i dag, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen i Agder politidistrikt til fvn.no.

17-åringen sitter nå fengslet i Kristiansand.

— Han vil bli avhørt i nærmeste fremtid, og er å anse som mistenkt og involvert i ett eller flere av nattens innbrudd, sier Jørgensen.

Brøt seg inn julaften

Politiet fikk melding om det første innbruddet klokken 21.00 i går kveld. Innbruddet skjedde i en bolig i Heslandsveien.

— Vi har ikke oversikt over hva som er blitt tatt herfra. Det er også uklart hvordan de har kommet seg inn i leiligheten, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Bård Austad, til fvn.no.

Neste innbrudd fikk politiet melding om klokken 00.07. — Dette fant sted i Gjervoldstaveien. Her kom de seg av gårde med elektriske artikler. Vi har foreløpig få spor å gå etter.

Safe

Meldingen om det tredje innbruddet kom klokken 00.50. På nytt var boligen lokalisert i Heslandsveien. Denne gangen kom tyvene seg unna med et mindre pengeskap.

— Foreløpig har det vært få spor å sikre seg også her, opplyser han.

Det siste, og fjerde innbruddet, skjedde i en bolig i Fløybakken.

— Vi fikk melding om innbruddet klokken 01.30. Også her var det lite spor etter ugjerningen. Her kom de seg av gårde med elektriske artikler og smykker, sier han.

Hjelp fra publikum

Politiet har nå pågrepet én person, men vet foreløpig ikke om flere kan ha vært involvert i innbruddene.

— Med tanke på klokkeslett og adresse er det nærliggende å tro at det er de samme som står bak, forklarer han.

Dersom noen har sett noe mistenkelig, som de tror kan ha sammenheng med innbruddene, ber Austad de ta kontakt med politiet.

— Vi er interessert i publikums hjelp, sier han.

Det var ikke folk i noen av boligene på tidspunktene da innbruddene fant sted.