FLEKKEFJORD: Alf Berge (46) og Linda Henriksen (26) ble sist sett 23. november. Fredag forrige uke, tre uker etter at de ble sett i en rød Volkswagen Golf, ble de funnet omkommet i bilen i Kongevollvannet sør for Gyland i Flekkefjord.

Nå utelukker politiet at noe kriminelt har skjedd.

— Var en trafikkulykke

— Obduksjonsrapporten kommer ikke før om flere måneder, men den foreløpige tyder på drukning. Alt tyder på at det var en trafikkulykke, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til fvn.no.

De to omkomne skal ha kjørt ut på venstre side i en høyrekurve, over en 30 meter lang gruslagt slette, før bilen havnet ned en skråning og ut i vannet. Bilen var på vei fra Gyland mot Flekkefjord. Det ble ikke funnet bremsespor på stedet.

Bilen ble fredag kveld heist opp og brakt inn for kriminaltekniske undersøkelser. Ifølge Grytten var det ingen feil med Golfen.

— Bremsene var i orden, og det ble heller ikke funnet andre feil, opplyser han.

Alle spor stoppet

Trolig har ulykken skjedd rundt det tidspunktet Alf Berge og Linda Henriksen forsvant. Politiet fikk greie på forsvinningen den 3. desember. Tre dager senere ble de to formelt meldt savnet.

Politiet har tidligere opplyst at det var glatte veier i regionen den morgenen de to sist ble sett i den lånte bilen

— Alle spor stoppet den 23. november. Ingen hadde sett dem etterpå, og det ble ikke registrert noe aktivitet på verken mobil eller bankkort, sier Grytten.

Politiet anser seg nå ferdige med etterforskningen, og avventer bare den endelige obduksjonsrapporten.