KRISTIANSAND: — Det er et forferdelig tragisk uhell, sier etterforskningsleder Rune Strømsvåg ved Vågsbygd politistasjon til fvn.no.

Han sier at vitner til ulykken skal avhøres i løpet av onsdagen. Strømsvåg tror ulykkesforløpet nå er klarlagt, og at det ikke vil komme frem noe nytt i saken etter vitneavhørene.

— Det som er nokså klart er at hun har kommet syklende langs sykkelstien fra Kirsten Flagstadsvei. Hun mistet kontrollen over sykkelen, krasjet med murkanten, fløy over sykkelen og traff bilen, sier Strømsvåg.

Han sier at sjåføren av bilen ikke på noen måte kan klandres etter ulykken.

Jenta hadde ikke sykkelhjelm.

Gikk på mottaksskolen

Det var 13 år gamle Alla Tarek Ibrahim som omkom i sykkelulykken på Vågsbygdveien tirsdag ettermiddag.

— Hun har bare gått på Mottaksskolen en uke, etter at familien hadde vært hjemme i Egypt en tre måneders tid, forteller rektor ved Mottakskolen, Kristian Aamodt, til fvn.no.

Mottaksskolen har 110 elever og gir elever med minoritetsspråklig bakgrunn et startgrunnlag før de overføres til andre skoler. Skolen har mye utskifting av elever.

Familien til jenta fikk familiegjenforening ut fra flyktningstatus sommeren 2006. Faren har bodd i Norge siden 2001. Barna i familien skal tidligere gått på Mottaksskolen en seks måneders tid, ifølge Aamodt.

- Sterke reaksjoner

Han sier at de enkelte klassene er informert om ulykken, og at skolen følger en kriseplan i forhold til dødsulykker.

— Det er et sjokk for elevgruppen hennes, sier Aamodt.

Han forteller at elevene er flinke til å vise omsorg for hverandre i denne situasjonen.

— Reaksjonene til en del av elevene er sterke, fordi de har opplevd så mye før, som krig og liknende.