KRISTIANSAND: — Jeg ville slippe henne inn i går, men da ville hun ikke gå inn. Men da jeg kom til morgenen i dag, lå hun der (i visningsburet), sier løveansvarlig Michael Jansen.

Frem til torsdag har løvene holdt til i hvert sitt "soverom" - altså forholdsvis små bur i løvehuset. Visningsburet i løvehuset - altså der publikum senere kan få se løvene - er nemlig ikke helt ferdig ennå. Her er det laget afrikansk landskap med klipper.

- Så det ut til at hun trivdes i visningsburet?

— Ja, det gjorde i grunnen det. Jeg hadde problemer med å få henne ut igjen, sier Jansen, og forklarer at løvinnen måtte ut fordi det skulle settes inn vinduer i visningsburet.

Siden sist fvn.no skrev om løvene, har også begge hannløvene hilst på hunnene.

— Det gikk for så vidt greit. Han prøvde seg ikke på noe, sier dyrepasseren om den andre hannløven som fikk komme inn i hunnenes bur.

Men hannløvene er ikke sluppet inn samtidig. Det må gjøres veldig forsiktig når løvene virker å føle seg trygge. Hvis ikke frykter Jansen at de to hannløvene han rotte seg sammen og drepe en av hunnløvene .

TRIVES: Den ene hunnløven innviet visningsburet i dyreparken torsdag. Hun så ut til å trives. Her spiser hun hestekjøtt under sitt første måltid i dyreparken fredag for en uke siden. Foto: Monika B. Birkeland