— Mannen er stabil, men trenger ytterligere behandling. Han flys til Ullevaal i kveld, sier overlege ved kirurgisk avdeling på Sørlandet Sykehus, Hans Thorvild Thomassen til Fædrelandsvennen sent tirsdag kveld.

Den 2,5 tonn tunge bjelken ramlet ned og spratt opp i brystet på 21-åringen mens han var på jobb ved bedriften Sørlaminering i Marnardal klokken 10 i dag formiddag.

Ved akuttmotaket på Sørlandet sykehus opplyses det at mannen, som jobbet som lærling, er innlagt med alvorlige skader, men det er ennå ikke vurdert operasjon. Tilstanden er imidlertid stabil.

I følge daglig leder Sverre Larsen ved Sørlaminering skjedde a rbeidsuhellet mens firmaet Allianse betong utførte utvidelse av lageret til Sørlaminering.

Larsen er litt usikker på handlingsforløpet, og klokken 1100 er både politi, arbeidstilsynet og lege i samtale med de som så ulykken.

Men slik Larsen har oppfattet situasjonen, har en 22 meter lang limtrebjelke som veier 2,5 tonn veltet under arbeidet. Det er et kraftig spenn i drageren, og derfor spratt den opp igjen fra bakken, og skal ha truffet mannen i brystet.

— Det er vanskelig å si hvor alvorlig skadet han er. Det kan være indre blødninger og brudd, men vi håper det går bra med ham, sier Larsen.

Den skadede mannen ble fraktet med ambulanse til Mandal og videre til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Operasjonslederen av Agder politidistrikt hadde klokken 1300 ikke fått noen tilbakemelding på handlingsforløpet, men bekrefter at den mest sannsynlige teorien er at bjelken veltet og spratt opp i brystet på mannen.