KRISTIANSAND: Køen stod langt ute på gaten av ungdommer som ønsket å være sammen i sorgen. Mange holdt rundt hverandre og gråt åpenlyst.

— Først nå har det gått opp for oss hva vi har mistet. Han var alltid så livlig og glad, sier Andreas Larsen (19), som sammen med Kristine Hoem (19) og Marianne Tangerud (18) arrangerte minnestunden.

På Langenesveien

Søndag fikk 19-åringen den triste meldingen om at hans gode kamerat gjennom flere år var død i en bilulykke i Søgne. Den forulykkede var alene i bilen, da han på Langenesveien, riksvei 456, ved Paradisbukta kjørt utfor på en rett strekning. Bilen ser ut til å ha skjenet over i venstre kjørebane, og deretter fått skrens før den fortsatte over i motgående kjørefelt og hoppet ut av veien. Etter 10 meter i luften ble bilen liggende på taket inntil et tre.

De tre ungdommene hadde fått disponere lokalene til Beverly Hills Restaurant i Kristiansand sentrum, hvor den omkomne 17-åringen hadde deltidsjobb, til minnestunden.

Brant stearinlys

— Vi har kjøpt inn 400 stearinlys og flere fakkelbokser som vi i kveld brenner til minne om en god venn som ikke lenger er blant oss. Vi har også samlet en del bilder av ham, som vises på storskjerm mens det spilles musikk som vi vet han likte. Det viktigste er å komme sammen og støtte hverandre i sorgen, sier Marianne Tangerud.

Ungdommene som strømmet til, hadde fått beskjed om minnestunden via tekstmeldinger. Allerede klokken fem, én time før samlingen skulle begynne, kom de første. Utenfor restaurantlokalene omfavnet ungdommene hverandre i gråt. Da klokken nærmet seg tiden da minnestunden skulle starte, var det kommer flere hundre ungdommer og lokalet var rett og slett helt fullt. Mange sørgende måtte vente til andre kom ut av lokalet, før de kunne gå inn. Det er tvilsomt om det noen gang tidligere har vært så stille og rolig i en kø utenfor en restaurant i Kristiansand.

Hard rammet familie

Familien som i helgen mistet sin sønn var fra før hardt rammet. I mai 1999 omkom den eldste av tre sønner i en ulykke under en militærøvelse. 22-åringen ble drept da en bil veltet under en livvakt- og eskorteøvelse på Sessvollmoen.