KRISTIANSAND: — Vi har ikke tatt stilling til om vi må kansellere noen seilinger ennå, men vi vurderer værsituasjonen fortløpende, sier beredskapsvakt i Color Line, Kenneth Hansen til fvn.no.

Onsdag kveld har Color Line meldt om følgende forsinkelser:

  • Avgangen med Christian IV som skulle gått fra Kristiansand til Hirtshals klokken 19.15, er forsinket til 21.05. Ankomsten er dermed forskjøvet fra 23.45 til 01.35. * Tilbaketuren som skulle gått fra Hirtshals klokken 01.15, er foreløpig forsinket til klokken 02.35. Ankomsten i Kristiansand klokken 07 er det ikke meldt om endringer på.

Liten storm

Oljefeltene Ekofisk og Valhall har evakuert før stormen Andrea, som ventes natt til fredag. Og værvarslingen for norskekysten varsler alt annet enn godvær de neste dagene. Statsmeteorolog Arild Mentzoni sier også sørlandskysten vil få sin del av uværet.

— Det er ventet mye vind de neste dagene. Torsdagen vil starte med sørvestlig stiv kuling, som vil kunne komme opp i sterk kuling fra i morgen ettermiddag. Vinden vil dreie mot nordvest fra kvelden. Vest for Lindesnes vil vindstyrken komme opp mot liten storm når vi nærmer oss fredagen, sier Mentzoni til fvn.no.

Det kan bety bølgehøyde fra mellom tre til seks meter høye bølger ytterst i Skagerrak.

— Når vinden blåser fra sørvest, vil bølgehøyden mest sannsynlig ligge på mellom tre til fire meter. Men når vinden dreier til nordvest torsdag kveld, kan vi få både fem og seks meter høye bølger i yttre Skagerrak, mener statsmeteorologen.

Innseilingen

Beredskapsvakt Kenneth Hansen, sier Color Lines ferje Christian IV fint kan seile med denne bølgehøyden, men at innseilingen til Hirtshals kan bli et problem. Mest kritisk er det når vinden står på fra vestlig eller nordvestlig retning, noe som er varslet.

— Kapteinen vil fortløpende vurdere ut fra væropplysninger, om det er forsvarlig å legge til. Det er først og fremst innseilingen til Hirtshals som kan være begrensningen, sier Hansen.

Dersom Christian IV ikke kan legge til kai i Hirtshals, kan det likevel være et alternativ å seile til Fredrikshavn.

Helgen

Vinden vil avta mot helgen, men Mentzoni opplyser at vindstyrken kan holde seg noe sterk.

— Det kan hende vi får kuling til og med søndag, sier statsmeteorologen.