KRISTIANSAND: Hendelsen skjedde 2. mars i år. 19-åringen og kvinnen, som ikke kjente hverandre, hadde vært på pub i Mandal denne kvelden. De to møtte på hverandre på hjemveien om natta. Mannen tok da kontakt med kvinnen.

Neste morgen anmeldte kvinnen en ukjent mann for voldtektsforsøk. Hun pekte senere ut tiltalte på et foto.

19-åringens versjon av episoden var at han traff kvinnen og spurte om å få en klem. Kvinnen tok imot klemmen, men skjøv mannen plutselig fra seg og satt seg eller falt i veikanten. 19-åringen skal ha forstått at kvinnen ikke ville ha mer med han å gjøre, og han skal deretter ha gått fra stedet og hjem.

Kvinnen har imidlertidig forklart at da hun passerte mannen, ble hun grepet bakfra med et hardt tak rundt halsen. Mannen skal ha snudd kvinnen rundt og kysset henne på munnen. Deretter skal han ha forsøkt å dra av henne buksa og ta hånda under bukselinningen hennes. Så skal han ha befølt kvinnen utenpå buksa. Kvinnen skal ha strittet imot og ropt "kom deg vekk" . Kvinnen skal så ha blitt dyttet i veikanten, og sparket 19-åringen i ansiktet. Så skal mannen ha kommet etter henne igjen, og kvinnen ha tenkt at hun ikke hadde krefter igjen og at hun ikke kunne gjøre mer.

Men så kom en bil forbi, og mannen skal ha forlatt stedet.

Retten la vekt på at mannen har fortalt politiet to forkjellige versjoner av episoden. Først skal han ha erkjent straffeskyld, men dagen etter skal han ha nektet. Retten bet seg også merke i at mannen skal ha begrunnet sin andre forklaring med "... det virker drøyt at dette er voldtekt".

Kristiansand tingrett mener det er bevist at mannen handlet forsettlig. I skjerpende retning er det lagt vekt på at hendelsen var et klart tilfelle av overfallsvoldtekt, allmenn— og individualpreventive hensyn, samt at 19-åringen tidligere er domfelt for krenkende seksuell adferd. Den nye episoden skjedde i prøvetiden etter den forrige dommen.

I formildende retning er det vektlagt at mannen har innrømmet at han befant seg på stedet da hendelsen skjedde.

19-åringen ble dømt til fengsel i to år hvorav seks måneder gjøres betinget. Denne straffen er også en fellesstraff med en dom fra i fjor. I tillegg er han dømt til å betale 80.000 kroner i oppreisning til kvinnen.