KRISTIANSAND: Mannen ble påkjørt av en truck inne på fabrikkområdet til bedriften like over klokken 07. Han gikk i et veikryss utendørs, da trucken, som var lastet med nikkel, kom kjørende.

— Arbeideren pådro seg bruddskader i ulykken, opplyser operasjonsleder Vidar Neset ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Mannen, en 28-åring fra Kristiansand, ble brakt til Sørlandet sykehus få minutter før klokken 08. — Det er snakk om skader i beina, men utover dette har jeg ikke kjennskap om tilstanden hans. Han var ved bevissthet da han ble hentet av ambulansen, sier Harald Eik, som er HMS-ansvarlig ved Xstrata nikkelverk.

Krysset under utbedring

Både politiet og Arbeidstilsynet er koblet inn i saken. Truckføreren, også han en 28 år gammel mann, skal avhøres for å få rede på hvorfor ulykken skjedde.

— Vi har prøvd å få en oversikt over hva som skjedde, og har rutinemessig varslet Arbeidstilsynet, sier operasjonsleder Neset.

Krysset hvor arbeideren ble påkjørt, var under utbedring fordi ledelsen ved Xstrata mente at det kunne være trafikkfarlig.

— Det siste året har det vært stor fokus på trafikksikkerhet her på nikkelverket, og krysset hvor ulykken skjedde i morges skulle nå utbedres, sier Eik.

— Så det var ikke noe gangfelt der hvor mannen gikk?

— Det var et gammelt utvisket gangfelt som skulle utbedres, sier han.

Ukjent hastighet

Ifølge Eik var arbeidet med å utbedre det trafikkfarlige krysset allerede i gang da ulykken skjedde.

— Det må være ekstra bittert at det skjer en ulykke der nå da?

— Det er alltid ille når det skjer slike ting som dette.

Det er foreløpig ikke kjent hvor fort trucken kjørte da mannen ble påkjørt, men trucken har en toppfart på 20 kilometer i timen.