KRISTIANSAND: 1. amanuensis Jan Erik Grindheim på Høgskolen i Agder oppfordrer studentene til å være kritiske til årets eksamenskarakter.

Han er selv meget kritisk til at han alene må rette 350 eksamensbesvarelser. Grindheim mener dette kan føre til feilaktige karakterer, melder NRK Sørlandet.

— Uheldig - Det er ikke noe galt i forhold til forskrift og lovverk, men det er uheldig at så store mengder sensur faller på én person, sier eksamensleder ved HiA, Marianne Ørn Johannesen til NRK Sørlandet.

Med så mange som 350 eksamensbesvarelser å se igjennom på knappe fire uker mener Grindheim selv at at mulighetene for feil er mer enn tilstede. Han har søkt om en ukes utsettelse på sensurfristen, og har i en mail til studentene oppfordret til å være kritisk til eksamensresultatet.

Jeg beklager dette sterkt, men jeg kan ikke gjøre dette arbeidet skikkelig uten å ha god tid på meg. Samtidig må jeg også be om at dere når dere mottar resultatet, sjekker godt at dette er i tråd med deres forventninger fordi jeg er alene som sensor på de fleste oppgavene og jeg vil selvsagt kunne gjøre feil med slike mengder av besvarelser.

Oppfordrer til å klage I tillegg til å be om utsettelse på fristen oppfordrer Jan Erik Grindheim, ifølge NRK Sørlandet, studentene to ganger i mailen om å spørre om begrunnelse for-, og rett til å klage på eksamensvurderingene.

Han skriver også at han ved gjentatte anledninger har påpekt overfor alle mulige ledd ved høyskolen ikke er holdbart, men at systemet fortsetter på bekostning av studentenes rettsikkerhet.

Flere faglærere ved Høgskolen i Agder skal nå ha klaget til styret over at det er for få eksterne sensorer. Denne klagen skal også ha blitt brakt videre til kunnskapsminister Øystein Djupedal, melder NRK Sørlandet.