MANDAL: Med KrF's nye blomster-logo som en rød tråd gjennom hele talen, lovet blant annet Høybråten storsatsing på å få i stand vedlikeholdsarbeidet av tunnelene på E18. Som kjent, ble alle tunneler i Vestfold stengt grunnet dårlig sikkerhet denne uka. KrFs partileder valgte i sin tale fredag å sette fokus på deres økte satsing på kollektivtrafikk i forbindelse med denne saken.

— KrF krever strakstiltak for å forhindre kaos og køer i vår og sommer. Et konkret forslag er å bidra til å overføre trafikk fra privatbiler til kollektive transportmidler. Det vil avlaste vegstrekningen. Dersom tog- og busstilbudet trappes opp og kapasiteten økes, vil antallet biler på vegen kunne reduseres, proklamerte Høybråten for sine partifeller på Solborg Hotell i Mandal.

Refset Halvorsen

En annen hjertesak for KrF i valgkampen er barnehagesatsingen. Dagfinn Høybråten benyttet anledningen til å gi SV-leder Kristin Halvorsen et aldri så lite spark.

— Kristin Halvorsen og SV, sliter både med barnehager og kontantstøtten for tiden – om enn på litt ulike måter. Jeg må si at, sjelden har norsk politikk sett et mer pinlig tilbaketog fra egne løfter enn det Kristin Halvorsen har stått for de siste ukene. Hun produserer politikerforakt til tusen, sa Høybråten i sin tale.

I tillegg tok partilederen opp følgende kampsaker:

— Regjeringens nei til grendeskoler

— Skolens verdigrunnlag

— Stat/kirke-spørsmålet

— Norges rolle i Midtøsten

Høybråten avslutten talen med nok en blomstermetafor, rettet mot sine partifeller i sør.

— Jeg har tro på at KrF i Rogaland og Agder fylkene vil slå ut i full blomst i valgkampen: Her gror det godt. Dere er fargerike og holder bakkekontakten. Lykke til!