KRISTIANSAND: Politiet frafalt fredag siktelsen mot 21-åringen, som ble siktet for ranet av Handelsbanken tirsdag. Eihem Omar satt et halvt døgn varetekt fra tirsdag ettermiddag, før han ble løslatt. Siktelsen ble imidlertid opprettholdt til politiet fikk inn ny informasjon.

— Vi har fått inn nye opplysninger som styrker alibiet hans. Han er nå helt utenfor mistanke, sier etterforskningsleder Leif Vagle ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

— Hva slags opplysninger er dette?

— Det vil jeg ikke gå nærmere inn på.

- Urettferdig

Både Vagle og Omars forsvarer, advokat Sveinung Johnsen, prøvde fredag formiddag å komme i kontakt med 21-åringen uten hell. Det var derfor en svært lykkelig og beveget Eihem Omar som mottok nyheten fra fvn.no.

— Nå er jeg skikkelig glad. Jeg begynner nesten å gråte. De siste dagene har jeg tenkt veldig mye på det hele. Jeg har bare ventet og ventet på svar, sier han.

Fredag skal han møte hans forsvarer for å diskutere hva som skal gjøres videre.

— Siden det ikke var meg, synes jeg dette er urettferdig. Nå skal jeg prate med advokaten min, så får vi se om vi krever erstatning, sier Omar til fvn.no.

Advokat Sveinung Johnsen fikk beskjeden fra politiet om at siktelsen var frafalt fredag formiddag.

— Grunnen ligger egentlig oppe i dagen. Alibiet, som han hele tiden har sagt han hadde, holdt. Vi vil kreve erstatning siden han ble holdt i varetekt, sier Johnsen til fvn.no.

Beklager pågripelsen

Ifølge etterforskningsleder Vagle hadde politiet skjellig grunn til å mistenke Eihem Omar for ranet. Han ble pågrepet bare få timer etter ranet av Handelsbanken i sin bopel ved Oddemarka.

— Tar dere selvkritikk for pågripelsen?

— Jeg vil ikke gå ut med noe i mediesammenheng. Vi hadde grunnlag for pågripelsen. Det er veldig uheldig og vi er villige til å beklage. Jeg har prøvd å kontakte ham, og har underrettet advokaten om at vi vil ha et møte for å beklage, sier Vagle.

Etterforskningslederen innrømmer at politiet nå står nærmest på bar bakke i etterforskningen av ranet.

— Vi vil i løpet av dagen gå ut med et bilde av jakken som raneren brukte. Vi jobber i mange retninger, og er veldig interessert i tips fra publikum. Hvis noen sitter på informasjon som de tenker at vi allerede vet, ber vi om at de heller kontakte oss, sier han.

LES OGSÅ: Politiet står uten konkrete spor

Se video av ranet her

Se bildeserie fra ranet her

MASKERT: Politiet har få konkrete spor etter ranet av Handelsbanken (Foto: Bankens overvåkningskamera)