BYGLAND/VALLE: — Jeg tør ikke si hvor mye ødeleggelsene vil koste å reparere, men det kommer i alle fall på over 100.000 kroner, sier Kjell Riseng i Agder bomdrift.

Riseng har vært på inspeksjon av de to bomstasjonene fredag, og kan fortelle om store ødeleggelser.

— Det ser ut som de har brukt kubein og vinkelsliper. På Byglandsfjord har tyvene brekt opp myntautomaten, og tatt det meste av pengene. På Hekni har de gjort det samme, men her har de også fått med seg hele pengeboksen. Det skal nesten ikke gå an. Den er laget i armert stål, understreker Riseng til fvn.no.

Det er usikkert hvor mye penger tyvene har fått med seg, men på det meste kan det være mellom 15.000 og 18.000 kroner. Riseng opplyser også at automatene blir ofte tømt. Men tyvene har nok spekulert i at det er høstferie og mange biler som passerer bommen. Rundt bomautomatene la det strødd med mynter i dag tidlig.

Riseng har aldri opplevd noe lignende før, men forteller at kolleger i andre landsdeler har vært utsatt for samme metoder.

— Jeg har snakket med Q-free i dag, som er leverandør av utstyret. De fortalte at det har vært lignende episoder på Østlandet. Blant annet på riksvei 35, sier Riseng.

Mye kan tyde på at tyvene har måttet gjøre sitt fornødne mens bomstasjonene ble tømt for penger. Riseng kan nemlig fortelle at døren til det ene toalettet, beregnet for de ansatte, stod åpen.

— Det spørs om de ikke har vært innom der en tur, humrer Riseng.