BYKLE/VALLE: — Denne sesongen har vi omsatt for 22,8 millioner kroner. Dermed har vi slått fjorårsrekorden med 700.000 kroner, sier produktsjef Anne Blix Grimestad ved Hovden Skisenter til Fædrelandsvennen.

— Hadde ikke vinterferien langt på vei blitt ødelagt av at innesnødde sørlendinger ikke kom seg til Hovden, pluss en skjærtorsdag som orkanen tok, hadde vi passert 33 millioner kroner. Det er litt ergerlig, synes Blix Grimestad.

— Skjærtorsdag og langfredag er vanligvis de desidert beste dagene våre. Bare skjærtorsdag regner vi med at vi tapte 600.000 kroner, sier hun.

ÅPNET TIDLIGST.

Hovden Skisenter åpnet tidligst av alle skisentrene på Sørlandet den 16. desember, men sesongen har vært preget av mye dårlig vær.

I løpet av sesongen 2006/2007 ble det solgt 110.000 gjestekort ved Hovden Skisenter. Neste år blir det trolig enda flere. Da begynner kjøringen i de nye traseene mot Breive.

I morgen er det markering av sesongslutt på Hovden. Da blir det alpinmaraton med deltakere som alpinistene Line Viken og Trude Gimle i spissen. Også Thor Hushovd stiller.

Om kvelden spiller «Torgeir og Kjendisene» i skisenteret og «Vestlandsfanden» i grendehuset.

BROKKE.

Brokke Alpinsenter markerte ikke sesongslutt sist helg. Daglig leder ved senteret, Jan Wojtaszek, er likevel godt fornøyd med sesongen. I forhold til fjorårssesongen økte omsetningen med 32 prosent til 2,3 millioner kroner.

— På det meste hadde vi nok 500 mennesker i bakkene på en dag, sier Wojtaszek.

— Vi kom seint i gang med sesongen og fikk ikke med oss jula, sier han. Det sørget snømangelen som sørget for.

— Fra februar har vi hatt en veldig bra sesong. Terrengparken vår har blitt en suksess.

— Noen nyheter å by på til neste år?

— Nei, nå pusser vi på det vi har skapt. Men vi skal tilby flere aktiviteter som skiskole, lek på ski og konkurranser, sier Wojtaszek.