De går andre året på sexologistudiet ved Høgskolen i Agder. Nå skal de, sammen med fire andre, foreta en spørreundersøkelse om kvinners forhold til bryster og seksualitet. Det skjer i forbindelse med deres eksamensoppgave. Målet er at undersøkelsene skal gi grunnlag for en bok om kvinners forhold til sin byste, skriver Drammens tidende Buskerud blad.

Ifjor utgav Kahlisto boken "Venus, norske kvinner sett nedenfra". Den fokuserte på kvinners forhold til det Kahlisto ynder å kalle venusblomsten. Også den boken startet som en eksamensoppgave. Nå er andre opplag av den utgitt, og både forlaget og forfatteren er fornøyd.

De to sexologistudentene understreker at prosjektet er seriøst. Den kvinnelige fotografen Heidi Strøm fra Oslo er engasjert. Kvinner som ønsker å la seg avfotografere, samtaler først med to av prosjektets deltakere, før fotografering skjer. Ingen ansikter vises og det foreligger skriftlig garanti for at bildene brukes kun til eksamensoppgaven og et eventuelt senere bokprosjekt.

-Vi trenger kvinner i alle aldre. Til eksamensoppgaven trenger vi cirka 20 personer, for å utgi en bok må vi ha mellom 50 og 100 stykker, sier Frida Kahlisto.

Aldersgrensen for å delta i spørreundersøkelsen er 16 år. For å bli fotografert må man være 20 år. Noen kvinner vil bli dybdeintervjuet, slik at det blir gitt plass til det som vil gi eksamensoppgaven tyngde.

Studentene slår allerede fast, etter å ha registrert cirka 50 besvarelser, at noen kvinner ikke er fornøyd med utseende på brystene sine, men at man finner glede ved at de blir stimulert. Og at brystene oppleves ekstra erogene ved amming, samt at mange kvinner bevisst bruker kløft for å tiltrekke seg oppmerksomhet.

-Faktisk kan brystvortene stimuleres helt til kvinnen opplever brystorgasme. Det går nervebaner fra brystene og direkte til underlivet, sier Astrid Krog.

-Vi vil finne ut hvor viktig brystene er for sexlivet, hvilken plass de har i seksualakten, sier Kahlisto.