KRISTIANSAND: Fredag og lørdag ble et kobbel med 8-10 lastebiler og campingvogner observert rullende langs E 18 mot Kristiansand. Allerede lørdag ettermiddag var "salgsteamet" i gang på flere boligfelt i Kristiansand.

— Jeg sto ute på terrassen da en engelskregistrert bil stanset i oppkjørselen for å tilby sine tjenester, forteller en kvinne fra Kvernhusheia i Kristiansand til fvn.no.

De påsto at de hadde steinlagt flere av oppkjørslene i nabolaget, og at de hadde gjort "bra arbeid."

"Special offer"

— Etter først å ha takket nei, ble jeg tilbudt et "spesialtilbud".

Da rant det over for Kvernhusheia-kvinnen:

— Jeg er overhodet ikke interessert. Forsvinn herfra før jeg varsler politiet.

Dermed fjernet de seg fra området i en svart engelskregistrert firehjulsdrevet bil.

— Vi har fått meldinger om at de prøver seg igjen, og har observert at de har tatt tilhold ved Roligheden camping, forteller operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt.

- Vi lurer de idiotene

Britene ble i juni stanset en rekke ganger av politi og skattevesen. Det var en orgie i tyverier, svart arbeid, forelegg, kjøring med falske skilter, fengsling og fyll og bråk som fulgte i kjølvannet av britene.

— Jeg var ute på byen i Kristiansand og traff noen av dem, sier Frode Arvidsen (28) til Fvn.no.

Han forteller at de viftet med tusenlapper, drakk mengdevis av alkohol og oppførte seg svært vulgært.

— "Vi lurer de norske idiotene trill rundt", lo de rått, før de lurte på om jeg kunne skaffe dem noe dop, forteller han.

Fvn.no har også truffet på en av bakmennene, en mann i 40-årene fra Skottland, på pub den siste uka:

— Vi harver inn penger her nede, og politiet? Pffh, de har hendene fulle med andre saker, sier han, skifter tema og peker heller på en ung jente ved baren: "Look at her, look at the tits on that one. And you wonder why we keep coming back?"

Advarer publikum

Politiet og skattevesenet holder nå igjen oppsyn med steinleggerne, men foreløpig har de ikke foretatt seg noen straffbare handlinger.

— Vi vil advare publikum mot å kjøpe tjenester av disse folkene. Prisene er ikke særlig gunstige, ikke er de registrert i noe momsregister og du får ingen garantier eller muligheter til å klage på arbeidet, advarer Arnesen.

Politiet gjennomførte flere aksjoner mot de britiske steinleggerne for en måned siden, og til slutt måtte de reise videre ut av Agder da markedet tørket inn.

— De er her kun for å tjene raske penger, sier operasjonslederen.