Omstridt lege fratas lisens

Den omstridte legen som i flere år har feiloperert og skadet pasienter på Sørlandet fratas lisensen.

Publisert:

Etter at legen opererte i Flekkefjord fortsatte han å operere her ved Sørlandet sykehus Kristiansand. Foto: Kjartan Bjelland

  • Hilde Wøhni Joakimsen

KRISTIANSAND: Helsetilsynet tar ikke sjansen på at legen får seg ny jobb i helsevesenet mens tilsynssakene mot ham behandles, skriver NRK Sørlandet.

Toril Sagen, fagsjef i Statens helsetilsyn uttaler til NRK:

– Vi velger å suspendere legen for å hindre at han får jobb hos arbeidsgivere som ikke er kjent med det som har skjedd ved Sørlandet sykehus, sier hun.

Les også

NRK: Omstridt lege har sagt opp

Det er tidligere dokumentert at en kirurg som tidligere arbeidet ved Sørlandet sykehus Flekkefjord sto bak flere feiloperasjoner. Tilsynssaker viste uforsvarlig behandling og brudd på loven.

Legen var kirurg, men manglet fem års spesialisering som ortoped. Likevel utførte han ortopediske operasjoner.

Etter dette ble han overført til sykehuset i Kristiansand. Der begynte han på spesialiseringen til ortoped. Også der utførte han feiloperasjoner, før han ble tatt av alle vakter.

Les også

Pasientombudet: – Alvorlig tillitsbrudd fra sykehuset

Les også

Feiloperert av omstridt lege: Krever erstatning av Sørlandet sykehus

Det pågår ti tilsynssaker mot Sørlandet sykehus og legen.

– Det er en alvorlig sak med mange hendelser. Vi kan derfor ikke vente på at saken får en endelig avslutning, sier Sagen til NRK Sørlandet.

I august sa legen opp stillingen sin ved Sørlandet sykehus, og han kunne dermed søke seg hvor som helst mens granskingen mot han og sykehuset pågår. Nå setter Helsetilsynet en stopper for dette.

Fagsjef i Statens helsetilsyn, Toril Sagen, sier til NRK Sørlandet at Helsetilsynet sjelden går inn med midlertidige løsninger «av svært inngripende karakter», før saken er ferdig behandlet.

Tips eller tilbakemelding til journalisten?
Hilde Wøhni Joakimsen hilde.joakimsen@pmsor.no
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Statens helsetilsyn
  2. Sørlandet sykehus
  3. lovbrudd
  4. Kristiansand