SONGDALEN: Til tonene av «Jeg er i Herrens hender» startet minnestunden i Greipstad kirke kl 16.00 i ettermiddag.

– Det var en treffende salme. Det er en stor styrke å vite at hun er på et mye bedre sted nå, sier Espen Halvorsen som gikk i samme klasse som Elin Laursen i ni år.

Salmene under minnestunden ble spilt av Tom Jarle Istad-Kristensen som var dirigent i koret ConAmore der Elin Laursen sang.

– Vi ønsker at dette skal være et sted der folk skal kunne sammen og prate og slippe følelsene løs. Det er mange som er i sjokk nå, sa Istad-Kristensen like før minnestunden startet.

Preget av drapet Hele Songdalen er i dag preget av drapet. I dag tidlig kalte ordfører Johnny Greibesland inn fungerende rådmann Kjell Sverre Langenes og rektor ved Rosseland skole Janne Fallan Lorentsen, skolen der Elin Laursen jobbet.

De tok kontakt med menighetsrådet i Greipstad kirke og spurte om de ville arrangere en minnestund.

– Det som er viktig nå, er at vi tar vare på hverandre og er med å støtte opp om familie og kollegaer så godt det lar seg gjøre, sier ordfører Johnny Greibesland som også deltok under minnestunden.

Minnestund søndag

Han kommer også til å holde et minneord under søndagens gudstjeneste i Greipstad kirke.

Minnestunden var ikke åpne for pressen. De som var til stede forteller om en gripende stund der folk også delte minnene de hadde om Elin Laursen. Framme i kirken stod et bord med et levende lys og bilde av Laursen.

– Hun var et veldig godt menneske. Det var vanskelig å ikke komme i godt humør når du var med henne, sier Leif Martin Hulthin som gikk i samme bibelgruppe som den avdøde.

Også naboene til Elin Laursen er preget av drapet som skjedde fredag kveld.

– Jeg har tenkt mye på familien i dag. De må ha det helt fryktelig, sier nabo Beate Berg Pedersen.

Naboene beskriver familien Laursen som rolige mennesker med godt samhold i familien. I dag kom det også folk på døra med blomster. De ble møtt av politiets kriminalteknikere som enda ikke var ferdige med sin jobb.