RISØR: To redningsskøyter, norsk og svensk kystvakt og et SeaKing-helikopter fra 330-skvadronen ble alle tilkalt etter at skipsradioen Tjøme radio fikk melding om båtbrann ved 8-tiden i dag tidlig.

Båten ble liggende sydvest av Risør, i nærheten av Jomfruland utenfor Kragerø.

– Da vi kom fram var båtføreren tatt opp av et svensk kystvaktskip. Restene av den brennende båten lå ved siden av oss, forteller skipper Magnar Opdal på redningsskøyta Sundt Flyet, til fvn.no.

Båten som brant var en 42-fots Grand Banks.

Båtføreren om bord på den utbrente båten hadde heldigvis ei lita jolle på slep, og reddet seg ombord. Da Sundt Flyer kom til stedet ble de bedt om å ta båtføreren inn til Risør, hvor ambulanse ventet på ham for å kjøre til sykehus for nærmere undersøkelser.

– Han er uskadd, og blir nå brakt til land av en av redningsbåtene på stedet, sa Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til NTB i dag tidlig.

– Svensk sjøredning var i området i forbindelse med oljeoppsamling og Sundt Flyer var før oss på stedet på grunn av at de holder høyere hastighet, sier kaptein Geir Syversen på redningsskøyta Odd Fellow til fvn.no.

Nesten to timer etter at brannmeldingen tikket inn, klokka 09.50, sank båten. Odd Fellow samlet sammen vrakgods før de returnerte til sin base i Risør. Vrakgodset og lettbåten som båtføreren reddet seg opp i, er nå overlevert til politiet.