• Nettmøtet er nå over. Hold musepekeren over boksen øverst i artikkelen for å se gjentakelse av nettmøtet.

  • Sterke meninger? Delta i debatten nederst i saken!

Ørnulf Nandrup er her på plass hos Fædrelandsvennen der han svarer leserne på nettmøte. Foto: Hilde Moi Foto: Hilde Moi

Dette svarte Nandrup Fædrelandsvennen før nettmøtet:

— Hva står Kristent Samlingsparti for?

— Vi er et konservativt bibeltro parti på høyresiden. Vi går mot den underlige nye ekteskapsloven, vi er mot abortloven, vi vil at Norge skal bli en viktig støttepartner for Israel, og vi vil flytte den norske ambassaden i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem.

- Hvordan blir Norge med Siv Jensen som statsminister?

— Jeg går ut fra at det første hun gyver løs på er skattesystemet. Ellers går de samme spørsmålene igjen uke etter uke, og Siv Jensen skiller seg ikke fra de andre. Men jeg mener at Frp må få sjansen til å prøve seg i regjering nå.

- Hvordan blir Norge dersom det blir flere muslimer i landet?

— Ja, det ser jeg på som en stor fare. Det er 150.000 muslimer i Oslo. Det er ikke lenge før Oslo er en muslimsk stat, vi kan snart kalle Oslo for Medina. Jeg kan ikke se hvorfor vi skal gjøre knefall for en kultur som er så til de grader annerledes enn vår. Vi må beholde vår nasjonale egenart, ikke bli pådyttet noe så fremmed.

- Kjøper du varer fra Israel?

— Ja, kjære vene, det er noe av de beste produktene i verden! Unnskyld uttrykket, men det er aldeles tåpelig av politikere å si at de ikke vil kjøpe appelsiner fordi de kommer fra Israel. Det er til å flire av.

- Bør det bygges lyntog eller firefeltsvei fra Agder til Oslo?

— Jeg har alltid vært tilhenger av firefeltsvei, og jeg er forferdet over at politikerne fra Agder, Telemark og Rogaland ikke har fått det til.

- Hvem bør betale eiendomsskatt?

— Jeg er mot eiendomsskatt. Hvis en skal ha eiendomsskatt, bør den være ynkelig liten. Vi har betalt den allerede når vi kjøper en eiendom.

- Hva bør Agder bruke en ekstra kulturmilliard til?

— Jeg synes det skjer så mye i Agderfylkene for tiden, så de pengene bør de fordele så godt de kan. Noe bør gå til det nye konserthuset, og noe bør gå til lokale ildsjeler.

- Har du løyet som politiker?

— Nehei, det har jeg ikke. Jeg har vært med i politikken siden 19-noenogseksti, og har ikke engang hatt anledning til å lyve. Når noen sier at de lyver som nødløsning, ja, så er det en dårlig nødløsning. Løgn er og blir falsk tale.

- Hvilke saker synes du har fått for lite oppmerksomhet i valgkampen?

— Jeg er forferdet over at ingen snakker om nedleggelsen av forsvaret i Norge. Omtrent det eneste som er igjen nå, er divisjonsmusikken. Jeg er opptatt av at Norge skal ha et moderne og høyteknologisk forsvarssystem.

- Hvilken sak er viktigst for deg?

— Valgkampen kommer til å dreie seg om de vanskelige forholdene for eldre. Det er mange mennesker som ligger hjelpeløse på pleie- og sykehjem. Vi trenger en revolusjon innen omsorg og pleie. Politikerne må sette seg ned og bestemme seg for å bevilge så og så mange milliarder til eldre hvert år.

- Hvordan tror du det går i valgkampen?

— Det strømmer på med nye medlemmer i partiet, så nå sitter jeg bare og svarer på brev fra folk som vil melde seg inn. Agderfylkene er vanskelige fylker for oss, for her står KrF så sterkt. Men det er store problemer de folkevalgte ikke får gjort noe med, for eksempel salg av narkotika, det er forferdelig at så mange unge går dukken. Og når skal de stenge restaurantene? Altså, hvis nattebråket finner sted mellom midnatt og klokken tre, ja, så får de bare holde stengt på den tida. Så får folk gå hjem og sove en god søvn.