FROLAND: — Jeg tror de kan flytte hjem om det ikke oppstår noe uforutsett, men det kan jo skje noe, sier Froland-ordfører Sigmund Pedersen til fvn.no.

Forbeholdet er imidlertid vinden, som i løpet av morgentimene har tatt seg noe opp. Etter at flammene ble slått ned fredag kveld, har brannmannskapene fått stadig bedre kontroll over brannen.

Ifølge Aftenposten.no vil 49 av de 73 evakuerte trolig få muligheten til å flytte hjem. Stabsledelsen i Froland vurderer saken fram mot en pressekonferanse klokka 15. — Vi må ha en beredskap slik at de som flytter hjem ser tankvogner og ser at det settes inn andre tiltak som kan settes i verk om brannen skulle blusse opp igjen, fortelleren ordføreren.

De 14 beboerne i Ytre Lauvrak og Belland vil uansett ikke få lov til å flytte hjem lørdag.

Østre Agder brannvesen mener nå å ha kontroll over brannen i Froland, men i morgentimene har brannen tatt seg opp og det tas nå få sjanser. I dag økes styrkene på stedet ytterligere, både i lufta og på bakken.

Pedersen forteller at fem nye helikoptre skal delta i arbeidet lørdag. Samtidig skal innsatsen på bakken også økes. Dermed vil 16 helikoptre og over 160 brannslukkere på bakken være i sving.

— Det er klart at vi nå må tenke etterslukking. Nye bakkestyrker vil bli satt inn og vi gjør nå hva vi kan