FARSUND: — Sidene på dyret er kuttet bort, sier Roar Solheim ved Agder naturmuseum til fvn.no. Jeg kan ikke skjønne hvorfor noen har gjort dette. Det kan ikke ha vært for kjøttet sin del, sier zoologen.

— Det er mulig den har gått i et garn eller en trål, og at sidene er blitt brukt som agn. Men det blir bare spekulasjoner, sier Solheim, leder for zoologisk avdeling ved Agder naturmuseum og zoologisk hage.

Sjelden hval

Solheim hev seg i bilen da han via bekjente fikk beskjed om at det kunne dreie seg om en stripedelfin. En hval som er sjelden på disse trakter.

— Det kan vel være rundt det tiende funnet i Norge noensinne, sier Solheim.

Eksemplaret som ble funnet ved Einarsneset mandag var, bortsett fra de avkuttede sidene, godt bevart. Den har trolig ligget i vannet i maks tre dager, mener pattedyrekspert Solheim.

— Dette kan jeg se fordi mønsteret fortsatt er veldig intakt, noe som ikke ville vært tilfelle om delfinen har ligget lenge i vannet, mener Solheim.

Blir museumsgjenstand

Zoologen sikret seg hodet på delfinen under farsundsbesøket.

— Jeg skal koke det, og ha det i museets samling, sier Solheim, som oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de finner døde hvaler og delfiner langs kysten.

— Det er veldig interessant å få registrert slike funn, sier Solheim.