KRISTIANSAND: Fremtiden til sjiraffen er usikker. Dyret drikker nemlig ikke melk fra mora.

Se video av sjiraffen her— Det som nå er veldig kritisk er at hun ikke drikker melk. Hun var dehydrert og fikk intravenøst, men nå vil vi prøve med melk fra flaske. Mora er heller ikke veldig samarbeidsvillig på dette punktet, sier administrerende dyrepark-direktør Per Arnstein Aamot, og legger til:

— Vi står i risiko for at vi ikke klarer å redde denne lille tassen, men vi gjør alt i vår makt for å klare det.

Overraskelse Dyreparken skal ikke ha visst om at Malin var drektig med det de ansatte tror er en hunn-sjiraff.

— Dette kom som en kjempeoverraskelse på oss. Ungen var der bare der da vi kom på jobb i dag morges. Ingen av dyrepasserne har oppdaget at hun er blitt befruktet, sier Aamot til fvn.no.

Foreldrene til den nyfødte er sjiraffene Malin og Georg 2. Avkommet har ikke fått navn ennå. Dyret er heller ikke målt, men Aamot anslår at sjiraffen er mellom 1,70 og 2 meter når den står oppreist.

Liten og ung far Selv om fødselen kom overraskende på personalet i Dyreparken, har de hatt sine mistanker til den langbeinte skjønnheten Malin tidligere.

— I sommer trodde vi kanskje at hun var gravid med Georg, med det viste seg å ikke stemme. Men nå har hun altså fått en unge med Georg 2. Det er overraskende, for vi trodde at Georg 2 var litt for ung, og litt for liten av vekst. Så han har tydeligvis mannet seg opp og fått til litt av en prestasjon, sier Per Arnstein Aamot og ler.

KOS: Den nyfødte får her kos, men melk vil den ikke ha. Foto: Kristiansand Dyrepark

TITTEI: Dyrepasser Rune Landås (t.h.) sjekker den foreløpig navnløse sjiraffen. Foto: Kristiansand Dyrepark