FARSUND: : Ingen er så langt pågrepet i noen av sakene, og politiet ser nå på om det kan være noen sammenheng mellom de tre ranene.

— Vi ser på om det kan være en sammenheng, og etterforsker alle tre i håp om at vi skal få en avklaring, opplyser politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon til fvn.no.

Tre væpnede ran

Lørdag 15. september ble veikroa Pit-Stop på Kvinesheia ranet av to maskerte menn bevæpnet med håndvåpen. To ansatte ble bundet på bakrommet og ranerne fikk med seg et mindre beløp. Etter 20-25 minutter kom de ansatte seg løs på egen hånd og fikk varslet politiet.

En måned senere ranet en maskert mann Snadderkiosken på Vanse. Bevæpnet med en revolver eller en pistol truet raneren til seg tobakk og penger .

I går ble det begått enda et væpnet ran, denne gangen i Farsund . En bussjåfør fra busselskapet Sørlandsruta ble møtt av to unge menn iført finlandshetter da han kom på jobb klokken 04 onsdag morgen. Bevæpnet med noe som lignet på en pistol og en jernstang førte ranerne bussjåføren inn på rutebilstasjonen i Farsund, hvor de fratok ham innholdet i bussveska.

Har lite å gå etter

Felles for alle tre ranene er at ransmennene har vært bevæpnet, maskerte, og at politiet ikke har noen mistenkte.

— Vi er på langt nær i mål i noen av sakene. Ingen vitner har meldt seg ved noen av plassene, og det har heller ikke vært overvåkningskameraer på noen av de tre stedene, forteller Grytten.

De vitnene som politiet så langt har avhørt i sakene er personer som ikke har kunne føre politiet noe videre i oppklaring av ranene.

— Ingen har observert noe, og vi har heller ikke fått noe å gå på etter rundspørringer som er blitt utført. Foreløpig har vi heller ikke hatt grunnlag for å foreta husransakelser, sier politioverbetjenten.

Snakket engelsk

Mens raneren ved Snadderkiosken snakket sørlandsdialekt, snakket ranerne av bussjåføren engelsk.

— Den ene raneren som snakket under ranet av bussjåføren kommuniserte på engelsk, forteller Grytten.

Lensmann Kåre Unhammer sier til Farsunds Avis at det ikke er noe som tyder på at engelsk var morsmålet til de to ranerne.

Bussjåføren har gitt et signalement av de to som ranet ham.

— Men de var maskerte, og det var mørkt på stedet. Så det er ikke noe veldig godt signalement, sier politibetjent Øystein Grytten.

Etterlyser vitner

Han ber nå om at personer som kan ha observert noe mistenkelig tar kontakt med politiet.

— Har noen sett noe mistenkelig ved noen av stedene som er blitt ranet ber vi dem om at de tar kontakt med enten Farsund eller Lyngdal lensmannskontor, opplyser Grytten.