KRISTIANSAND: Fredag formiddag ble han i Kristiansand tingrett varetektsfengslet for fire uker siktet for skadeverk.

Det var natt til onsdag 1. oktober brannalarmen gikk i barnehagen på Lund.

Les også: Barnehage totalskadet i brann Brannen skapte omfattende skader på bygget, og barna sto plutselig uten barnehage.

Natt til torsdag turde ikke ansatte i Kuholmen barnehage gå fra bygget, men holdt det under oppsikt hele natta , i frykt for at en pyroman var på ferde.

Les også: Går brannvakt for barnehagen

Dømt før

Den siktede hadde bursdag i går, samme dag som han ble pågrepet av politiet og siktet for å ha satt fyr på barnehagen på Kongsgård. 21-åringen ble i desember i fjor dømt for å ha satt fyr på mottaksskolen i Kongsgård Allé natt til lørdag 1. september i fjor, slik at det oppstod skader for 800.000 kroner.

Til sammen ble straffen fengsel i åtte måneder, hvorav 120 dager ble gjort betinget. I tillegg må han betale nesten 840.000 kroner i erstatning for skadeverkene han har gjort.

Han ble samtidig dømt for skadeverk etter at han hadde sparket inn en rute i hovedinngangsdøra på Kongsgård sykehus.

Den siktede mannen har forklart til politiet hvorfor han satte fyr på barnehagen.

«Siktedes forklaring gir etter rettens syn uttrykk for at han for tiden har en ustabil psyke med sinne og frustrasjon. Retten har funnet at det er kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at han vil begå nye skadeverk dersom han løslates», heter det i rettens premisser for varetektsfengslingen.

Les også: Måtte være hjemme fra barnehagen

Les også: Brann på Mottaksskolen

Les også: Dømt for brann på mottaksskolen