LYNGDAL: — Verken jeg eller rådmannen var klar over raset før vi leste det på nettet eller i avisen. På bildene så det ut som et lite ras der en kunne fjerne masser med trillebårer. Først da jeg sto på sletta og kikket oppover, så jeg virkelig dimensjonene. Her er det snakk om store stein som kan knuse kjøretøyer nede på riksvei 43. Jeg er redd for at det kan rase ut igjen, sier enhetsleder for miljø, plan og drift i Lyngdal kommune, Tore Larsen, til Farsunds Avis.

Les også: Vei åpnet etter jordras

Ifølge avisen var det ingen som varslet den administrative ledelsen i Lyngdal kommune om raset. Det reagerer rådmann Evy Anni Evensen på.

— Dette ser jeg på som svært alvorlig, ikke minst med at veivesenet går ut og sier at de vil ha et møte med oss i dag om det som har skjedd uten å informere, sier Evensen.

Jordraset skal ifølge Farsunds avis være det største raset i Lyngdal i nyere tid.

Etter å ha vært på befaring på stedet ba enhetsleder larsen Fylkesmannens beredskapsgruppe om om å undersøke rasstedet nærmere.

— Jeg trodde knapt det jeg så, for det er langt større enn jeg ante. Det kan rase ut igjen i morgen eller om 200 år. Jeg føler noe må gjøres, i hvert fall må en få avklart hvem som har ansvar for hva i slike situasjoner, sier Larsen.