VENNESLA: Ulykken skjedde på en slette ved Grovane, nord for Vennesla sentrum, like over klokken 08. Ifølge politiet skal bilen ha holdt høy fart før utforkjøringen.

— Bilen ble kastet rundt flere ganger. Det var store materielle skader, sier operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Hodeskader

Samtlige av ungdommene i bilen ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med ambulanse. Ifølge politiet var det bilføreren, en 19 år gammel mann, som ble alvorligst skadet.

— Han pådro seg hodeskader. De tre andre, som var passasjerer i bilen, ble tatt med til sykehuset for sjekk, sier Steinsland.

Ifølge akuttmottaket ved sykehuset var tilstanden til mannen søndag formiddag stabil.

Ungdommene kom kjørende nordfra på riksvei 405 da ulykken skjedde. Bilføreren, som kjørte en BMW, skal ha mistet veigrepet etter en bakketopp, ifølge vitner fvn.no har snakket med. Deretter gikk bilen med fronten først ned i grøfta, før den ble kastet mellom 20 og 30 meter. Bilen ble stående i grøfta med fronten nordover etter det ville ferden.

- Voldsom fart

Veien var våt da utforkjøringen skjedde. Vitner forteller til fvn.no at bilføreren giret ned og kjørte i en voldsom fart før ulykken.

— Slik bilen ble kastet rundt, sier det seg selv at her var det høy hastighet, sier operasjonsleder Steinsland.

Den retten strekningen ved Grovane er kjent for å være et sted ungdommer holder høy fart. Det forteller både naboer og politiet til fvn.no.

— Jeg er spent på om noen lærer av dette. Læringseffekten er nok dessverre ikke stor, medgir Steinsland.

Ifølge nabo Daniel Bakken er folk som bor i området skremt over villmannskjøringen.

— Det er ikke første gang. Ungdommer bruker strekningen til å kjøre fort. Vi er redde for at vi skal få bilene i husene våre, forteller han.

KASTET RUNDT: Bilen kjørte ned i grøfta før avkjørselen, og ble kastet mellom 20 og 30 meter før den ble stående med fronten i motsatt retning. (Foto: Daniel Bakken)