HOVDEN: Arne Skare ble dømt for å falsk anmeldelse i tingretten. Straffen var 30 dager betinget fengsel og 25.000 kroner i bot. Men Skare nekter for at det var han som kjørte kniven gjennom et bilde av seg selv i nakkestøtten på bilen og klippet over slangene til bremsesystemet på bilen. Denne sabotasjen mot bilen førte til at Skare havnet utfor veien og pådrog seg hjernerystelse og mistanke om ruspåvirket kjøring, en mistanke som senere er avkreftet.

– Jeg gjorde nok mye rart

Skare anket dommen til lagmannsretten. Der forklarte han i formiddag, i det midlertidige rettslokalet på Hovden høyfjellshotell, at han hadde vært uklok da han fiklet med kniven som stod gjennom bildet i nakkestøtten og avsatte dna.

Mye av det han gjorde og det han sa over en lang periode med trusler og redsel begrunnet Skare med at han var desperat.

– Jeg gjorde nok mye rart. Jeg brukte for eksempel babycalleren som overvåkingsanlegg. Satte den ute under en kasse og kunne da høre alle som kom utenfor presteboligen. Det viser hvor desperat det er mulig å bli, fortalte Skare i retten. Han betegnet noe av det han sa og gjorde som paranoid.

Avviste alle beskyldninger

Arne Emil Skare gikk også i retten tirsdag en ny runde hvor han beskyldte forgjengeren i prestestillingen, Theis Salvesen, for uredelighet og uetterrettelighet. – Politiet mente at jeg i avhør hadde sagt at det var Theis Salvesen som stod bak dette mot meg, men jeg mener at jeg aldri har sagt det, sa Skare.

Da Salvesen vitnet i tingretten avviste han alle beskyldningene fra Skare.

Innrømmet løgn

Selv er Skare overbevist om at noen var ute etter ham, og han tilbakeviser alle påstander om at han selv har satt i scene sabotasjeforsøk og produsert truslene som kom.

Skare vedgikk også i retten i dag at han hadde snakket usant til politiet. Skare tipset avisen Setesdølen om kniven som var kjørt gjennom bildet i nakkestøtten. Han nektet i politiavhør for å ha ringt inn dette tipset, men oppsøkte senere politiet og fortalte at han ikke hadde snakket sant.