«Fylkestinget ga i juni uttrykk for at Vest-Agder fylkeskommune vil ha dampskipet Hestmanden ferdigstilt som krigsseilernes minnesmerke så snart som praktisk mulig. Fylkestinget besluttet at fylkeskommunen skulle anmode Riksantikvaren om å godkjenne et tilbud med en kostnadsramme på 22,5 millioner kroner fra Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter for restaurering av skipet ut fra at skipet skal ligge ved kai. Vest-Agder fylkeskommune skulle tilby å forskottere Riksantikvarens tilskudd under forutsetning av en utbetalingsplan med seneste utbetaling i 2013. Fylkesutvalget ble tirsdag orientert om at Riksantikvaren langt på vei støtter fylkestingets vedtak, men at det må legges opp til en noe redusert kostnad og en annen finansieringsmåte», skriver Vest-Agder fylkeskommune i en pressemelding.

«Riksantikvaren gir tilsagn om å bevilge 10 millioner kroner til prosjektet i 2011 og 2012. Resten mener Riksantikvaren må skaffes ved lokale og regionale bidrag og støtte fra private bidragsytere.»

«Riksantikvaren godtar fylkeskommunens tilbud om forskottering for å få skipet klart fortest mulig. Det betyr at fylkeskommunen, i henhold til fylkestingets vedtak, kan forskottere inntil 10 millioner kroner, forutsatt at arbeidene kan utføres på Bredalsholmen.»

«Fylkeskommunen planlegger for at dette skal lykkes slik at Hestmanden kan åpnes som krigsseilernes museum til deres 100 års jubileum 23. september 2011.»